Ένας πνεύμονας πράσινου δημιουργήθηκε στην οδό Ελπίδος με δεντροφύτευση από το Δήμο

Την πρώτη της Πράσινη δράση πραγματοποίησε η νέα δημοτική Αρχή, με τον Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά να συνεργάζεται με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Ελένη Δάβαρη και να συμβάλει η ειδική σύμβουλος για θέματα Πρασίνου κ. Βάνα Ηλιάδου.

Με χαρούμενη διάθεση και όλα τα σύνεργα ανά χείρας φυτεύτηκαν σήμερα, 24 Νοεμβρίου 2019, 40 δενδρύλλια στην οδό Ελπίδος στην Αγία Παρασκευή. Επί το έργον οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου, το 3ο Σύστημα Προσκόπων και κάμποσοι εθελοντές αντικατέστησαν τα δέντρα στα πεζοδρόμια, που είχαν καταστραφεί από ασυνείδητους οδηγούς, από παράνομα παρκαρισμένα οχήματα και από βανδαλισμούς. Μικροί και μεγάλοι σε μια κοινή προσπάθεια για μια πιο οικολογική πόλη. Στο χέρι μας είναι να προφυλάξουμε τα νέα δέντρα και την επόμενη φορά να μετέχουμε περισσότεροι στη δράση με περισσότερα δέντρα.

Όπως είπε και ο Δήμαρχος «Σήμερα, όλοι εμείς μαζί με τους υπαλλήλους του πράσινου αντικαταστήσαμε 35 δέντρα στην οδό Ελπίδος! Ελπίζουμε, ότι οι κάποιοι οδηγοί θα είναι προσεκτικοί και δεν θα τα καταστρέψουν! Όσον αφορά αυτούς που βλέπουν τα δέντρα ως εμπόδιο για να παρκάρουν επάνω στο πεζοδρόμιο …. ουδέν σχόλιο αυτή την στιγμή!».

Πρωτοστάτης ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, αφού είναι γνώστης των αγροτικών εργασιών, ακολουθούμενος εκτός των προαναφερθέντων,  από τον κ. Γιώργο Κωβαίο (μέλος ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ) και τον πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κ. Νίκο Παναγόπουλο. Ένα χεράκι έβαλαν επίσης η πρώην ειδική σύμβουλος κ. Παρασκευή Ζορμπά και η πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου.

Η δενδροφύτευση έγινε με τη συνδρομή της Τροχαίας που είχε κλείσει την είσοδο των οχημάτων από τη Λ. Μεσογείων.

Από τα σχόλια των συμμετεχόντων γίνεται αντιληπτό ότι ήταν μια δράση που ικανοποίησε και που θα επαναληφθεί στο μέλλον. Μάλιστα λόγω της ενεργητικότητας και της ζέσης που υπήρχε σήμερα, αναμένεται η Αγία Παρασκευή στα επόμενα 4 χρόνια να γίνει «Αμαζόνιος» από τα δέντρα που θα φυτευτούν, σύμφωνα με τον κ. Κωβαίο.

Με το 3ο Σύστημα προσκόπων
Με τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πρασίνου
Μια δημιουργική ομάδα