“Τέχνη από σκουπίδια”, Βιωματικό Εργαστήρι στο Στέκι Αναξαγόρα

Η χρήση των υλικών συνδέεται με παραγωγή στερεών και υγρών αποβλήτων, που δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα. Επιπλέον, η σπατάλη των υλικών μπορεί να εξαντλήσει στο μέλλον πολύτιμους φυσικούς πόρους. Όμως γνωρίζουμε πια ότι Βιώσιμη κατανάλωση είναι η υπεύθυνη χρήση αγαθών και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανθρώπινες ανάγκες, σεβόμενη παράλληλα το περιβάλλον και την κοινωνία. Τα γνωστά 3 R (Reduce, Reuse, Recycle, μείωσε, επαναχρησιμοποίησε, ανακύκλωσε), έχουν γίνει περισσότερα (Rethink, Repair, Recover, ξανασκέψου, επανάκτησε), και επιπλέον ανάγκες, πρακτικές, και σχετικοί όροι, λέξεις – κλειδιά όπως Upcycle (αναβάθμισε), Trash art (Τέχνη από σκουπίδια), Αειφόρος Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία έχουν μπει στη ζωή μας.

Για όλα αυτά, θα μας μιλήσει η Δρ Μαρία Ρουσσομουστακάκη το Σάββατο, 7/12/2019, ώρα 18:00, στο «ΣΤΕΚΙ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ».

Θα ακολουθήσει σχετικό Βιωματικό Εργαστήριο, όπου θα επαναχρησιμοποιήσουμε υλικά (π.χ. CD, πλαστικά μπουκάλια), για να δημιουργήσουμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια (π.χ. χριστ. δέντρα, λουλούδια και γιρλάντες με αστέρια, αγγέλους) για να διακοσμήσουμε τον χώρο μας.

Σημείωση: Για το Εργαστήριο φέρτε μαζί σας (προαιρετικά) άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού, λευκά πώματα πλαστικών μπουκαλιών, χάντρες από παλιά κολιέ, cd.

Σας περιμένουμε,

Στέκι Αναξαγόρα
Αναξαγόρα 21, Αγία Παρασκευή

fb: Το Στέκι της Αναξαγόρα