ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγνωστοι «έσπασαν» καταστήματα στην οδό Αγίου Ιωάννου

Σπασμένες τις τζαμαρίες αντίκρυσαν σήμερα το πρωί ιδιοκτήτες τριών καταστημάτων στην οδό Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Πρόκειται για τα καταστήματα Hondos, Τράπεζα Πειραιώς και NUS που όπως φαίνεται στις φωτογραφίες δέχτηκαν την επίθεση αγνώστων κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών. Οι άγνωστοι έσπασαν τις βιτρίνες ρίχνοντας πάνω κάποιο αντικείμενο, πιθανά πέτρες. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας Ζήτα καθώς και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ. Ελένη Δάβαρη. Άμεσα ειδοποίηθηκε και ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς.

Επί ποδός βρίσκoνται ιδιοκτήτες και υπάλληλοι προσπαθώντας να αντιληφθούν το ύψος της ζημιάς, που μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του aparaskevi-images.gr.  

Σύμφωνα με όσα μας είπαν θα εξεταστούν τα στοιχεία που κατέγραψαν οι κάμερες των καταστημάτων και θα υπάρξει επόμενη ενημέρωση.

Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερη, αφού ήταν μέρα μνήμης για το χαμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και μετά τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, σημειώθηκαν επεισόδια και βανδαλισμοί σε καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες σε διάφορες περιοχές. Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε δεκατρία εμπορικά καταστήματα και πέντε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Επιπλέον, επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε τρεις -μέχρι στιγμής- δημόσιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα τη ΔΟΥ Ηλιούπολης, την Πολεοδομία Αιγάλεω και τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον.

Χωρίς να είναι σίγουρο ότι οι βανδαλισμοί στο Δήμο Αγίας Παρασκευής συνδέονται με αυτούς στην υπόλοιπη Αττική, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη χρονική σύμπτωση.

Αναμένουμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο.