Στα Καλάβρυτα ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς για την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος

Την επέτειο των 76 χρόνων από τη Σφαγή των Καλαβρύτων, τη ναζιστική θηριωδία που εξαφάνισε όλο τον ανδρικό πληθυσμό της πόλης, τίμησαν σήμερα πάνδημα τα Καλάβρυτα.

Το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των Καλαβρυτινών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένου, Βουλευτών, μελών της Περιφερειακής Αρχής, δημάρχων, φορέων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε πομπή προς τον τόπο θυσίας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Προσκεκλημένοι του πρώην Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά (στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγ. Παρασκευής), παραβρέθηκαν αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες των Καλαβρύτων, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς και η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, κ. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου Πανάγου.

Ο κ. Ζορμπάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε φιλικό κλίμα τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όσο και με τον ΠτΔ κ. Παυλόπουλο.

(Σχετικά με την ιστορία του Ολοκαυτώματος δείτε ΕΔΩ.)