Η απόκτηση του οικοπέδου Μακρή δεν… σηκώνει μικροπαραταξιακά παιχνίδια

Η απόκτηση του οικοπέδου Μακρή, κίνηση άκρως απαραίτητη για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις δημιουργίας ενός νέου Δημοτικού Σχολείου και ενός Νηπιαγωγείου, που τόσο έχει η περιοχή του Τσακού Αγίας Παρασκευής, τείνει να εξελιχθεί σε ακόμη ένα πεδίο ανούσιας πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της νυν και πρώην διοίκησης του Δήμου.

Από τη μία ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος δείχνει ξαφνικά περίεργη σπουδή να κλείσει το θέμα, όταν στα πέντε χρόνια της θητείας του δεν έδειχνε να «καίγεται» και τόσο πολύ για την ολοκλήρωση της απόκτησης του ακινήτου των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή. Μάλιστα, δεν διστάζει, για εμφανώς μικροπαραταξιακούς λόγους, να πιέζει για άμεση εισαγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος των όρων του δανείου για την απόκτηση του οικοπέδου, ρισκάροντας να μην επιτευχθεί ομόφωνη απόφαση, που θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη θετική έκβαση του όλου εγχειρήματος.

Από την άλλη, ο νυν δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς επιδεικνύει κι αυτός μια «ήξεις αφήξεις» συμπεριφορά στην αντιμετώπιση του όλου ζητήματος, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το πόσο «ζεστά» έχει πάρει την υπόθεση απόκτησης του συγκεκριμένου ακινήτου.

Και κάπου στη μέση βρίσκεται η τοπική σχολική κοινότητα, η οποία -πιεζόμενη από τα ούτως ή άλλως μεγάλα ελλείμματα σχολικής στέγης στον Δήμο- αγωνιά για την εξέλιξη του οικοπέδου Μακρή, περιμένοντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να συμβάλλει στην άμεση διευθέτηση του θέματος.

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε παιχνίδια μικροπολιτικής πάνω σε θέματα που «καίνε» την καθημερινότητα των πολιτών. Με συναίσθηση της ευθύνης που του ανέθεσαν οι πολίτες στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πορευθεί με συνέπεια και σοβαρότητα και στο θέμα της απόκτησης του οικοπέδου Μακρή, πιστεύοντας ότι κάθε μέρα που χάνεται στερεί την τοπική κοινωνία από μια άκρως απαραίτητη σχολική μονάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε αφενός τον κ. Ζορμπά, χωρίς άλλη χρονοτριβή, να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την απόκτηση του χώρου και αφετέρου τον κ. Σταθόπουλο να αφήσει στην άκρη τα μικροπαραταξιακά τερτίπια του, που απειλούν την ομόφωνη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι εκλογές τελείωσαν και μέχρι τις επόμενες οι πολίτες περιμένουν από εμάς να σκύψουμε αποτελεσματικά πάνω στα προβλήματα της πόλης και να δώσουμε τις κατάλληλες λύσεις. Η στείρα αντιπαράθεση μόνο κακό θα κάνει στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» δεν πρόκειται να την υιοθετήσει.

Γιάννης Μυλωνάκης

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»