Νικηφόρα αγωνιστική για τις ομάδες του ΓΣΑΠ

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣΓΣΑΠ – ΕΥΝΙΚΟΣ 55-54 (παρ.), 46-46(κ.α.)

Δεκάλεπτα: 22-16, 07-03, 05-12, 12-15 , 09-08(παρ.)

Θρίλερ στο Κοντόπευκο με αίσιο τέλος την πολύτιμη νίκη! Η διακύμανση του σκορ  δείχνει ότι, ενώ περιμέναμε συνέχεια του επιθετικού οίστρου του α’ δεκαλέπτου από την ομάδα μας , η οποία έδειχνε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το παιχνίδι από νωρίς, στη συνέχεια γίναμε μάρτυρες ενός αγώνα μπάσκετ που το καλάθι έμπαινε με «αίμα» και έτσι επιτρέψαμε στην αντίπαλη ομάδα να  διεκδικήσει με ίσες με εμάς πιθανότητες την νίκη. Αν μάλιστα μία αντίπαλη παίκτρια δεν μας έκανε το δώρο να χάσει δύο βολές λίγο πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 46-46, σήμερα θα μιλούσαμε για αυτοκτονία. Σταθήκαμε όμως τυχεροί και μπήκαμε στο γκραν γκινιόλ της παράτασης, όπου η Στούπα από τις δύο βολές που κέρδισε λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη και της παράτασης, πέτυχε την μία και μαζί και το ροζ φύλλο. Η νίκη αυτή έχει τεράστια βαθμολογική σημασία για την ομάδα μας γιατί μας εξασφαλίζει – υπό την προϋπόθεση ότι την επόμενη Κυριακή θα νικήσουμε στο Άργος την ουραγό ομάδα – να βρεθούμε στην 6η θέση της βαθμολογίας με την λήξη του Α γύρου.

Διαιτητές: Κούλης Χ. Κούλης Κ. (πολύ καλοί)

ΓΣΑΠ (Γκουζίνη): Κασδαγλή 1, Στούπα 15(2), Σιγιώργη 2, Κοντογιάννη 10(1), Γρίσπου 14(2), Ευαγγελάτου, Σαμίτα, Τριανταφύλλη, Πετυχάκη, Κριμιτζά, Κόρμπου 13, Μπεζαϊτη.
ΕΥΝΙΚΟΣ (Μπάρτζος, Βουκελάτου): Μετάι, Σκαμαντζούρα 7(2), Παπαδοπούλου, Μοίρα 2, Θωμαϊδου , Ισκιόγλου 17(1), Δρακοπούλου, Μάρκου 2, Τσέρου 17(3), Πετράκη 4(1), Ράδη, Θεοδωρομανωλάκη  5(1).

Β. ΝΕΑΝΙΔΕΣ: ΓΣΑΠ- ΓΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΘΟΡΙΚΟΥ :   65-40

Δεκάλεπτα :  18-8, 10-8, 16-13, 21-11

Είναι κρίμα αντί να ασχολούμαστε με το παιχνίδι και να χαιρόμαστε για μια ακόμα νίκη της ομάδας των νεανίδων μας να πρέπει να σχολιάσουμε τον διαιτητή κ. Λαζάρου Γ. , ο οποίος επέτρεψε να παίζεται ένα πολύ σκληρό παιχνίδι στο παρκέ, με αποκορύφωμα 16΄΄ πριν τη λήξη να σταματήσει ο αιφνιδιασμός της ομάδας μας με τρικλοποδιά (ακόμα και στο ποδόσφαιρο θα ήταν κόκκινη) και ο διαιτητής να δώσει άουτ! Δεν διαμαρτυρηθήκαμε όμως ούτε σε αυτή τη φάση. Εξάλλου ήθελε 16΄΄ για να τελειώσει το παιχνίδι και η διαφορά ήταν στους 27 πόντους. Δεν γίνεται όμως να μην επισημάνουμε ότι οι διαιτητές σε αυτές τις κατηγορίες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι με τον τρόπο που σφυρίζουν καθοδηγούν αλλά και συγχρόνως προστατεύουν τα παιδιά όταν δεν αφήνουν ένα παιχνίδι να μετατρέπεται σε ρινγκ. Δυστυχώς ο κος Λαζάρου δεν μπόρεσε να το κάνει. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για μια ακόμα νίκη που πρόσθεσε στο ενεργητικό της. Επόμενος αγώνας  τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου με την ΑΕΝΚ Κηφισιάς  Β΄(22:00 Κλειστό Κοντοπευκου),όπου με νίκη θα πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β κατηγορίας νεανίδων και την επάνοδο στην Α κατηγορία, μετά από «διάλλειμα» μιας περιόδου. 

Επόμενος αγώνας τη Δευτέρα 2/10 με αντίπαλο τον Αμύντα (22:00, Πυρκάλ).ΓΣΑΠ (Αργυρίου): Χονδροπούλου, Μπεζαϊτη 4, Χριστοπούλου, Αμίτση 8 (2), Σαπαλίδου 8 (1), Σφήκα, Κανιαδάκη 12 (2), Χριστοδούλου, Ηρακλείδη, Κούκη 12, Δαμουλάκη 5 (1), Ζανίκα

Σπόρτιγκ (Σόφτσης, Διαμαντής): Μπουντούσκα, Ζυκάι, Κάραλη 2, Καραμπάτσου 4 (1), Τσαφαρά 12 (4), Κουγιανου, Δανδουλάκη 7, Κριμιτζά 13, Τοτώνη, Σιδέρη 7 (1), Τσιρογιάννη, Μακρή.

Επόμενος αγώνας τη Δευτέρα 2/10 με αντίπαλο τον Αμύντα (22:00, Πυρκάλ).

ΓΣΑΠ (Αργυρίου): Χονδροπούλου, Μπεζαϊτη 4, Χριστοπούλου, Αμίτση 8 (2), Σαπαλίδου 8 (1), Σφήκα, Κανιαδάκη 12 (2), Χριστοδούλου, Ηρακλείδη, Κούκη 12, Δαμουλάκη 5 (1), Ζανίκα

Σπόρτιγκ (Σόφτσης, Διαμαντής): Μπουντούσκα, Ζυκάι, Κάραλη 2, Καραμπάτσου 4 (1), Τσαφαρά 12 (4), Κουγιανου, Δανδουλάκη 7, Κριμιτζά 13, Τοτώνη, Σιδέρη 7 (1), Τσιρογιάννη, Μακρή.

ΓΣΑΠ (Χατήρας):  Λούκα 2 ,  Χατήρα 13 , Κυρκοπούλου 17 (1), Χατζηγεωργίου, Φλαμπούρη 2,   Χριστοπούλου 17(2),  Σάμιτα 10, Τριανταφύλλη 2, Φυρίγου 2.

Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΑΡΗΣ ΑΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΓΣΑΠ: 27-38

Δεκάλεπτα:13-10,06-08,04-12,04-08

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τις κορασίδες μας στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Στο πρώτο μέρος ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δεκάλεπτο και να κλείνει με έναν πόντο υπέρ της γηπεδούχου.

Το δεύτερο μέρος όμως ανήκει ολοκληρωτικά στην ομάδα μας, που με οδηγό την εκπληκτική άμυνά της μπλόκαρε τον αντιπαλό της, ενώ επιθετικά παρά την πίεση  που δέχθηκε, βρήκε τις λύσεις για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, που υπερκαλύπτει την διαφορά με την οποία είχαμε ηττηθεί στον πρώτο γύρο. Πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή και τις αθλήτριες για την εξαιρετική τους εμφάνιση.Επόμενη συνάντηση στο γηπεδό μας το Σάββατο 21/12/19 στις 18:00 με αντίπαλο τον Αθηναϊκό ΑΣ.

ΓΣΑΠ (Χατήρας):Γεραντώνη,Χατήρα,Φυρίγου,Κυρκοπούλου,Λυραντζάκη,Αρβανίτη,

Χριστοπούλου Στρατηγού, Κακοσούρη, Τριανταφύλλη, Μήτση.

Δ. ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: (Για το πρωτάθλημα κορασίδων Γ κατηγορίας)

ΓΣΑΠ- ΙΩΝΙΚΟΣ : 20-0

Η αντίπαλη ομάδα δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο και έτσι πήραμε το ροζ φύλλο χωρίς αγώνα.

Ε. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ: ΓΣΑΠ – ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΣ   32 – 31

Οκτάλεπτα: (5-8, 7-2, 2-6, 8-12, 10-3)

 Και εκδρομή κάναμε και ασκήσεις αναπνοής κάναμε !! Και παρόλο που τα κορίτσια μας ξεκίνησαν διστακτικά το παιχνίδι με τον Καλλίμαχο, στο δεύτερο οκτάλεπτο βρήκαν το ρυθμό τους και «άναψαν οι μηχανές». Στη συνέχεια η ομάδα μας ήταν άψογη στην άμυνα αλλά όχι τόσο εύστοχη στην επίθεση με αποτέλεσμα να χαθούν αρκετά καλάθια. Έτσι το 4ο οκτάλεπτο μας βρίσκει πίσω στο σκορ. Στα τελευταία 8 λεπτά τα κορίτσια μας ήταν πιο μαχητικά από τα κορίτσια του Μαραθώνα και 2-3 δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης, η ψυχραιμία της Μαργαρίτας μας χάρισε το τελευταίο καλάθι και τη νίκη της ομάδας μας. Μαργαρίτα σε ευχαριστούμε !!! Το επόμενο παιχνίδι, την Κυριακή 22/12/2019 ώρα 2:00μμ, με τον ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ στο γήπεδο μας.

ΓΣΑΠ (Νιτουλέσκου): Σινάνογλου Κ., Παγίδα Α., Κεϊσογλου Μ., Σινάνογλου Α., Δερμιτζάκη Μ., Αθανασοπούλου Φ., Τσαλούρη Κ., Οικονόμου Κ., Κοντογιωργάκη Ι., Σταυρακάκη Χ., Κεχρή Δ., Τούτση Ε.