Η Αγία Παρασκευή γίνεται ένας από τους πέντε δήμους με κινητή μονάδα μέτρησης της Η/Μ ακτινοβολίας

Η σύναψη συμφώνου συνεργασίας  μεταξύ της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τη λειτουργία  ενός κινητού σταθμού μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ), ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/12/2019.

Μετά την εισήγηση του θέματος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αργυρό, ακολούθησε μια επισήμανση του κ. Γιάννη Μυλωνάκη, η οποία έγινε αποδεκτή από όλους, ότι η συνεργασία αυτή υπήρξε πρόταση του Ειδικού συμβούλου κ. Θανάση Μπαλάσκα και μάλιστα και οι δύο είχαν συμμετάσχει σε σχετικό συνέδριο στα Τρίκαλα. Πρότεινε δε η συνεργασία αυτή με το ΕΠΗΠ να είναι μόνιμη.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπαλάσκας σε σχόλιό του σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για μια από τις πέντε πανελλαδικά κινητές μονάδες ΕΠΗΠ που θα καταγράφει τα επίπεδα της Η/Μ ακτινοβολίας σε σημεία ενδιαφέροντος εντός των ορίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Γεγονός είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένα οικονομικό κόστος για τους πολίτες.

Αναλυτικά ο κ. Μπαλάσκας αναφέρει:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Ζορμπά, τον Αντιδήμαρχο κ. Αργυρό και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σημερινή ομόφωνη ψήφιση της πρότασής μου προκειμένου η Αγία Παρασκευή να γίνει ένας από τους πέντε Δήμους πανελλαδικά που θα διαθέτει κινητή μονάδα μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων.

Σε συνεργασία με την ΕΕΑΕ θα εγκαινιάσουμε μια καμπάνια μετρήσεων ώστε να παρακολουθούμε συνεχώς τα επίπεδα της Η/Μ ακτινοβολίας σε σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη μας συμβάλλοντας στη διαρκή, αδιάβλητη και διαφανή ενημέρωση των δημοτών. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα είναι διαθέσιμα live σε ειδική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Αναμένουμε λοιπόν τα επόμενα βήματα μέχρι την έναρξη του προγράμματος και είμαι σίγουρος ότι θα το αγκαλιάσουν όλοι, υπάλληλοι και δημότες. Άλλωστε η προηγούμενη εμπειρία δείχνει ότι η ΕΕΑΕ πάντα ανταποκρίνονταν θετικά σε αιτήματα του Δήμου. Θυμίζω ότι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής λειτουργούν ήδη από το 2015/2016 δύο ακόμα σταθεροί σταθμοί του Παρατηρητηρίου (Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής, Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον προϊστάμενο του τμήματος Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών της ΕΕΑΕ κ. Καραμπέτσο που κινήθηκε ταχύτατα μετά την υποβολή του αιτήματός μας. Να σημειώσω ότι όλο το πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το δημότη καθώς χρηματοδοτείται από την ΕΕΑΕ.»

Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Ζορμπά, τον Αντιδήμαρχο κ. Αργυρό και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σημερινή…

Posted by Athanasios Balaskas on Monday, 23 December 2019