Τα ΕΛΤΑ Κοντοπεύκου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς – Ποιες οι επόμενες κινήσεις του

Το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή του Κοντοπεύκου επισκέφτηκε εχθές (30/12/2019) ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς. Στόχος του Δημάρχου ήταν να ενημερωθεί για τα προβλήματα των εργαζομένων και την πρόθεση (όπως ακούγεται) να μπει λουκέτο στο κατάστημα. Οι υπάλληλοι μίλησαν για την έλλειψη προσωπικού και τα λοιπά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Ζορμπάς δεσμεύτηκε να ξεκινήσει επαφές με τους Βουλευτές του Βόρειου Τομέα με σκοπό την ανάκληση της απόφασης. Πρόθεσή του είναι να επισκεφτεί άμεσα και τον υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Όπως δήλωσε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του θα κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο του ΕΛΤΑ Κοντοπεύκου, παρότι, εάν υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση, η ανατροπή της συνήθως είναι δύσκολη.

Να θυμίσουμε ότι τον Αύγουστο του 2019 ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας για την οικονομική ασφυξία που βιώνουν τα ΕΛΤΑ, τόνιζε πως «Μέχρι το τέλος του 2019 προβλέπεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα είναι αρνητικά κατά 100 εκατομμύρια συν 28 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών. Επίσης, από το 2014 μέχρι το 2018 ο τζίρος έχει πέσει κατά 80 εκατομμύρια, από 333 σε 253».

Επίσης σύμφωνα με το thefact.gr, το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει προτείνει η PricewaterhouseCoopers στο πρόσφατο παρελθόν για τη διάσωσή τους, προβλέπει το κλείσιμο 215 καταστημάτων, την απομάκρυνση 2.036 εργαζομένων και περικοπή δαπανών σε όλες τις δραστηριότητες.