Πρόσκληση σε διαπαραταξιακή συνάντηση από τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Ζόμπολα για θέματα νεολαίας

Για πρώτη φορά στην πόλη μας θα ασχοληθούμε τόσο ενεργά με τη νεολαία και θα πρέπει να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και με σχέδιο και με όσο το δυνατόν πλειοψηφικές αποφάσεις, να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές στην πόλη μας, να την ζωντανέψουμε και να την ανανεώσουμε όσο μπορούμε.

Σε πολλά θέματα στην πόλη μας, χωρούν πολλές απόψεις και υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές, αλλά στα θέματα της νεολαίας νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε μία κοινή πολιτική.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας προσκαλέσω σε διαπαραταξιακή συνάντηση, εντός των προσεχών ημερών, για τα παρακάτω θέματα και σας παρακαλώ να επιλέξετε έναν εκπρόσωπο από κάθε δημοτική παράταξη για την συνάντηση.

Αναμένω με εκτίμηση τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας για τα παρακάτω :

1. «Κάρτα Νεολαίας» για δημότες νέους ηλικίας 16-25, δωρεάν, με παροχές και εκπτώσεις και την δυνατότητα συμμετοχών σε ημερίδες νεολαίας, επιστημονικές ενημερώσεις και γενικότερα θέματα υποστήριξης νεολαίας.

2. «1ο Φεστιβάλ Νέων», στα πρότυπα των European Youth Week, που συνήθως διεξάγονται την Άνοιξη. Πρόθεση μας να διεξαχθεί μετά το Πάσχα του 2020, στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής, 3 ήμερο, με χορηγούς, ημερίδων STEAM, επαγγελματικού προσανατολισμού, ενεργής συμμετοχής ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, DEREE, διαγωνισμών και happenings όπως κεντρική συναυλία και συμμετοχή από τις μουσικές μπάντες  των σχολείων μας. Θα επιδιώξουμε σημαντικούς χορηγούς επικοινωνίας και την υποστήριξη Erasmus+, European Solidarity Corps και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Θα συσταθεί επιτροπή διενέργειας του Φεστιβάλ.

Στόχος μας να γίνει ετήσιος θεσμός στην πόλη μας.

3. Ίδρυση «Κέντρου Νεολαίας» με έδρα στην πόλη μας, υπό αναζήτησή, για την συνεχή υποστήριξη όλων των παραπάνω όλο τον χρόνο.

4. Την δημιουργία «Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας», το οποίο θα έχει ενεργό ρόλο στα παραπάνω και έδρα στο Κέντρο Νεολαίας. Θα μπορεί να απαρτίζεται μικτά από τοπικούς φορείς ή/και εκπροσώπους μαθητών ή/και εκλεγμένους με αντίστοιχες εκλογές, με όριο ηλικίας.

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για την ενεργή συμμετοχή σας και την συμβολή σας!

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Ζόμπολας

Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος