Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 15-01-2020 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης Συνεδρίασης, θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=34000:1i-synedriasi-p-s-2020&catid=123&Itemid=98

Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων Συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=123&Itemid=98

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Επικύρωση πρακτικών της 21ης Συνεδρίασης έτους 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
 2. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2020. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)
 3. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής, για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επεμβάσεις προς αποκατάσταση ασφάλειας αγωνιστικού χώρου σταδίου Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ». (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)
 4. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση πλατείας Ζησιμοπούλου στη Δημοτική Ενότητα Βάρης». (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)
 5. Έγκριση σύναψης και όρων  σχεδίου τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης, με τίτλο: «Οδοποιία εντός σχεδίου οδών έτους 2016 της δημοτικής ενότητας Παλλήνης». (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)
 6. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Φυλής, του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής και της Περιφέρειας Αττικής για το έργο: «Συντήρηση – Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής (ΧΑΣΙΑ)». (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)
 7. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος, για την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση οδικού δικτύου Δήμου Περάματος». (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου).
 8. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος, για την εκτέλεση του έργου: «Ανακατασκευή οδοστρώματος οδού Περικλέους Δήμου Περάματος». (Εισηγητής η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου)
 9. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Ύδρας, για την κατασκευή του έργου με τίτλο:  «Διαρρύθμιση και Ανακαίνιση Διατηρητέου Κτιρίου και αλλαγή χρήσης από Σχολικό Κτίριο σε Βρεφονηπιακό Σταθμό», συνολικού προϋπολογισμού 431.520,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη)
 10. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ. Άθλησης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας, για το έργο με τίτλο «Συντήρηση αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας».(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη)
 11. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση αθλητικών αγώνων στην περιοχή Κανάκια Σαλαμίνας από 09-02-2020 έως 23-02-2020. (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη)
 12. Έγκριση για τη λήψη μέτρων προσωρινών ρύθμισης της κυκλοφορίας για την κατασκευή αγωγού ομβρίων επί των οδών Σμύρνης και Ε Αλαμέιν στο Δήμο Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Ν. Ιωνίας: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων σε περιοχές του Δήμου». (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)
 13. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών για Φεβρουάριο – Μάρτιο 2020. (Συνεισηγήτριες οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Λ. Κεφαλογιάννη & κ. Ε. Δουνδουλάκη)
 14. Συγκρότηση Επιτροπής Καταλληλόλητας – Παραλαβής – Παράδοσης Μισθωμένων Κτιρίων – Αγοράς Ακινήτων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής (άρθρο 13 του Π.Δ. 242/1996). (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος)
 15. Έγκριση σκοπιμότητας για την παροχή υπηρεσιών στατικής, εποχούμενης και ηλεκτρονικής, με φυσική παρουσία και απομακρυσμένης με ηλεκτρονικά και τεχνικά μέσα, περιμετρικής φύλαξης και πυρασφάλειας των παραχωρημένων στην Περιφέρεια Αττικής Πάρκων Και Αλσών, αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής: Πεδίου Άρεως, Πλατείας Πρωτομαγιάς, Λόφου Εθνικής Αντιστάσεως και Αττικού Άλσους στο σύνολό τους. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

           ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

                           ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ