Βασίλης Ζορμπάς προς Γιώργο Οικονόμου: «Κι αν δεν μπορείς…»

Ο κ. Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», από την πρώτη στιγμή που, πολύ πρόσφατα, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον Δήμο, ακολουθεί μια ακραία γραμμή.

Οι ακρότητες του κ. Οικονόμου εντάθηκαν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Με απόλυτο αρνητισμό απέναντι σε όλα, με εμμονές, με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς καθώς και με μεθοδεύσεις για να σταματήσει κάθε ενέργεια της Δημοτικής αρχής, για να μην παραχθεί έργο.

Θα θέλαμε να συμβουλέψουμε τον κ. Οικονόμου, πρώτον να φροντίσει να ενημερωθεί για το πώς λειτουργεί ο Δήμος. Εν ανάγκη, να απευθυνθεί σε μας για να τον ενημερώσουμε. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια, ιδίως όταν ο ημιμαθής νομίζει ότι είναι παντογνώστης, αυθεντία σε όλα. Δεύτερον, να σέβεται την πόλη, το μέλλον της οποίας επιχειρεί στην πραγματικότητα να υπονομεύσει. Τα προσωπικά συμπλέγματα δεν έχουν θέση στα δημοτικά δρώμενα. Και τρίτον, να σέβεται πρόσωπα και θεσμούς, των οποίων πολύ συχνά προσβάλλει  την τιμή και την υπόληψη. Η υπομονή έχει και όρια.

 Εάν πάλι δεν θέλει να ακολουθήσει τις συμβουλές μας, ο καθένας είναι απολύτως ελεύθερος να αποκτήσει τον χαρακτηρισμό του «γραφικού εμμονικού».

Και επειδή κάποια Σύμβουλος της παράταξής του αρέσκεται στο να απαγγέλλει Καβάφη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφιερώνουμε σ΄αυτήν και στον επικεφαλής της τους στίχους του ποιητή αυτού: «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…»

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»