Εκτός από την πίτα της Ένωσης τέθηκαν θέματα …όπως διεκδικήσεις σχολικών μονάδων από το Δήμο, κλπ.

Στο μεγάλο ζήτημα της έλλειψης Σχολικής Στέγης που ταλαιπωρεί την πόλη μας και στην αδήριτη ανάγκη της απόκτησης του Ο.Τ. 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) για τηνανέγερση του 12ου Δημοτικού  αλλά και ενός τουλάχιστον νηπιαγωγείου στον ίδιο χώρο ήταν αφιερωμένη η φετινή πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ένωσης.

Η κοπή της πίτας έγινε την Kυριακή9 Φεβρουαρίου 2020 στοφιλόξενο συγκρότημα του 2ου Δημοτικού & 5ου Νηπιαγωγείου. Οι καλεσμένοι μας στριμώχθηκαν σε μία τάξη διδασκαλίας αφού το σχολείο αυτό , όπως και σχεδόν όλα της «επάνω γειτονιάς», δεν διαθέτουν καμία άλλη υποδομή (αίθουσα τελετών/ πολλαπλών χρήσεων/συγκέντρωσης μαθητών/ριών κτλ) παρά μόνο αίθουσες διδασκαλίας. Οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τι ακριβώς σημαίνει έλλειψη σχολικής στέγης, ποιους κινδύνους εγκυμονεί για την ασφάλεια των παιδιών μας  και πώς επηρεάζει  την καθημερινότητά τους.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε το αρχαιότερο μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Αντώνης Παπάζογλου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος κ. Μαρία Ξυνογαλά όπου συνοπτικά αναφέρθηκε στα μείζονα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη σχολικής στέγης στη σχολική κοινότητα και ειδικότερα στα σχολεία της άνω της Μεσογείων περιοχής,στην αναγκαιότητα ανέγερσης του 12ου Δημοτικού, στην ανάγκη ανέγερσης νέων νηπιαγωγείων και στην αδυναμία να προχωρήσει η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής  προσχολικής αγωγής στην πόλη μας λόγω έλλειψης  σχολικής στέγης καθώς καιστις συνέπειες που επιφέρει η αδυναμία εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, οι οποίοι επίσης υποφέρουν  από  την έλλειψη στέγης.Έγινε αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει σοβαρός σχεδιασμόςγια την επίλυση τουκορυφαίου αυτού προβλήματος της πόλης και  στενή συνεργασία μεταξύ όλων των παρατάξεων και αρμοδίων φορέων για την απόκτηση του ΟΤ 119 που όντας μοναδικό οικόπεδο στην περιοχή έχει καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της σχολικής κοινότητας ολόκληρης της πόλης.

Επειδή όμως μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις και επειδή η πραγματική δύναμη της Ένωσης είναι οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων , ο λόγος δόθηκε σε αυτούς, τους Συλλόγους Γονέων των 1ου, 2ου, 3ου, 6ου& 8ου Δημοτικών που ανέλαβαν να μας «ξεναγήσουν» στην καθημερινότητα και στα προβλήματα των σχολείωντους και των νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται σε αυτά , να μας κάνουν όλους κοινωνούς της πραγματικότητας του κάθε σχολείου και να εξηγήσουν -καλύτερα από τον καθένα- τους λόγους για τους οποίους παλεύουμε και επιμένουμε για την απόκτηση του ΟΤ 119 και για την ανέγερση νέων σχολείων.

Με σύντομη περιγραφή των προβλημάτων και προβολή των φωτογραφιών του κάθε σχολείου με projectorοι Σύλλογοί μαςκατέδειξαν με εξαιρετικό τρόποτην αμείλικτη πραγματικότητα των σχολείων μας:

  • Πού και πώς στεγάζονται τα 1ο και 5ο νηπιαγωγεία (φιλοξενούμενα του 1ου και 2ου Δημοτικού αντίστοιχα) και γιατί είναι απαραίτητη η μεταστέγασή τους τόσο για τα νήπια όσο και για τα παιδιά των δημοτικών
  • Containers στα προαύλια προκειμένου να φιλοξενηθεί ο αυξανόμενος μαθητικός πληθυσμός (1ο και 3ο Δημοτικό)μέσα στην υγρασία και στα προβλήματα.
  • Αίθουσες εκδηλώσεων που έχουν τεμαχιστεί για να δημιουργηθούν αίθουσες διδασκαλίας(3ο Δημοτικό)
  • Αίθουσες διδασκαλίας που χωρίστηκαν στα δύο (μισές αίθουσες δηλαδή) που φιλοξενούν τάξεις 20-22 παιδιά (3ο Δημοτικό)
  • Κυλικεία που μετατράπηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας  (3ο Δημοτικό)
  • Βοηθητικούς χώρους  που μετατράπηκαν σε τμήματα ένταξης χωρητικότητας μόλις  2 παιδιών(2ο Δημοτικό)
  • Βοηθητικοί χώροι λίγων τετραγωνικών που μετατράπηκαν σε αίθουσες (σε όλα τα σχολεία της πάνω περιοχής)
  • Βιβλιοθήκες που έχουν τεμαχιστεί και έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας (8ο Δημοτικό)
  • Ανύπαρκτες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων-εκδηλώσεων (1ο, 2ο και 6ο Δημοτικό)
  • Προαύλια με προδιαγραφές να φιλοξενούν  150-180 παιδιά , φιλοξενούν σήμερα πάνω από 300(1ο, 2ο, 6ο, 8ο Δημοτικό) εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλειά τους

Μας τίμησαν με την παρουσία τουςκαι τους ευχαριστούμε θερμά  :

Ο κ. Γιώργος Μαργαρίτης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Ζορμπά και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η κ. Κεφαλογιάννη Λουκία Αντιπεριφερειαρχης Βόρειου Τομέα Περιφ. Αττικής, ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών &Επικοινωνιών, ο κ.Γιάννης Σταθόπουλος  πρώην Δήμαρχος &επικεφαλής της παράταξης «Νίκη των Πολιτών», ο κ.Γιώργος Οικονόμου Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή» , ο  κ. Γιάννης ΜυλωνάκηςΔημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» , ο κ. ΑνδρέαςΓκιζιώτης Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η κ. Ελισάβετ Πετσατώδη πρώην Δημοτική Σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, ο κ. Πέτρος Σταύρου εκπρόσωπος της παράταξης «Φυσάει Κόντρα», ο κ. Θεόδωρος ΜπουρλιάσκοςΠρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο. κ. Σπύρος Παπασπύρος Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, η κ. Γεωργία Πίσπα Πρόεδρος του «Αργώ» «η κ. Φανή Παναγιωτοπούλου Αντιπρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, η κ. ΝικολέτταΜπελεχρή-Κυριάκου οργανωτική γραμματέας της παράταξης «Αγ. Παρασκευή, η πόλη μας», ο κ. Γιώργος Γεωργίου Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των ΠΑΙΣΔΑΠ, ο κ. Χρήστος Γιαννακάκος μέλος ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ, ο κ. Γεώργιος Νεκταρίδης μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Διαβήτη & μέλος ΔΣ των  ΠΑΙΣΔΑΠ, ο κ.  Γιάννης Αρβανιτάκης πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Αγ. Αναργύρων και μέλος ΔΣ των  ΠΑΙΣΔΑΠ, ο κ. Γιώργος Καράμπελας πρόεδρος του ΓΣΑΠ, ο κ. Γιώργος Δάρρας Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, ο κ. Στέφανος Μπακογιάννηςπρ. πρόεδρος Συλλόγου Πευκακίωνκαι οι πρώην πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών κ.κ. Γιάννης Ρήγος, ΑύραΜπασακίδου,  Βασίλης Τραυλόςκαι ΜένιοςΑιδίνης.

Επίσης κοντά  μας ήταν οι εκπαιδευτικοί :  κ. Βελισσαρίου Δ/ρια 2ου Δημοτικού, κ. Σαμαρά  Δ/ρια 6ου Δημοτικού, κ. Δούκα Δ/ρια 2ου ΓΕΛ , κ. Καραμούζης Δ/ντής 2ου ΕΠΑΛ και ο κ. Μπαλάσκας Υποδ/ντης 1ου ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν τα παλαιά μέλη της Ένωσης, οι πρώην πρόεδροι της Ένωσης κ.κ.  Λεωνίδας Ριτζάκης , Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα και Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου , η πρώην Αντιπρόεδρος κ. Αλέκα Ζιώγα και τα πρ. μέλη κ.κ. Μαίρη Ριζκ – Καρακατσάνη και  Μάκης Μητσάκης καθώς και οι εκπρόσωποι από τους εν ενεργεία Συλλόγους και εκπροσώπους μας.

Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού  και Διευθύντρια του σχολείου για την εξαιρετική φιλοξενία που μας επεφύλαξαν.

Καλή Χρονιά , με Υγεία, Ειρήνη , αγωνιστικότητα και Νέα Σχολεία!

Αγ. Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2020

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής