Επιχείρηση πρωτόγνωρης βίας στη Μυτιλήνη από 10 διμοιρίες ΜΑΤ, απεγνωσμένο μήνυμα και μήνυση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου

Για πρωτοφανή βία με χημικά και ξύλο στο νησί της Λέσβου κάνει λόγο η ιστοσελίδα stonisi.gr. Πεδίο μάχης μέχρι τις 4 τα χαράματα το λιμάνι της Μυτιλήνης εναντίον διαδηλωτών που είχαν αποκλείσει το λιμάνι. Γνωρίζοντας ότι εκεί θα έφταναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επιβάλουν τη δημιουργία στο νησί νέας υπερδομής για πρόσφυγες και μετανάστες στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή.

Το πλοίο «Πήγασος» έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 2,30 μετά τα μεσάνυχτα. Είχε αναχωρήσει στις 2,30 το μεσημέρι από το λιμάνι του Λαυρίου. Ψευδώς δηλώθηκε ότι είχε βλάβη προκειμένου να μην πραγματοποιήσει το δρομολόγιο από Λαύριο για Αϊ Στράτη και Λήμνο, Καβάλα.  Έξω από τη Μακρόνησο έσβησε το εκπεμπόμενο σήμα μετατρεπόμενο έτσι σε ένα πραγματικά «Πειρατικό» καράβι που έπλεε στο Αιγαίο με κατεύθυνση την πόλη της Μυτιλήνης. Κανένας όμως δεν ήξερε τον προορισμό του εδώ στη Λέσβο.

Περίπου στις 4 το απόγευμα το «Ν» αποκάλυψε το δρομολόγιο του καραβιού συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό τα μέγιστα στην ενημέρωση αλλά και αναδεικνύοντας το ζήτημα που σύντομα μετατράπηκε σε πρώτου μεγέθους πολιτικό ζήτημα. Η συνέχεια του άρθρου με φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, κάνει την ακόλουθη ανάρτηση:

“Δυστυχώς οι πάντες είναι έξω, μπροστά στα ΜΑΤ. Δεν έχω άλλο τρόπο επικοινωνίας. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πενθεί και κλείνει.Με ευθύνη του Δημάρχου.”

Σχετικό βίντεο στην ιστοσελίδα parosnews.net

Καθώς κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από το Δήμαρχο κ. Βέρρο προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης με κοινοποίηση στον Άρειο Πάγο:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣΚοιν. : κ Εισαγγελέα Αρείου ΠάγουΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΤαξιάρχη Βέρρου του…

Posted by Ταξιαρχης Βερρος on Tuesday, 25 February 2020