Μαθητές και Σύλλογος δεντροφύτευσαν στον λόφο Τσακού

Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο “Περιβάλλον-Δράσεις¨, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, δενδροφύτευση στο Λόφο Τσακού.

Προηγήθηκε στην αίθουσα τελετών του 3ου δημοτικού σχολείου στα παιδιά της 6ης δημοτικού ομιλία για την οφέλεια, την προστασία και τους παράγοντες καταστροφής του δάσους από την δασοπόνο  κ. Μαρία Αρίδα. Σύντομη αναφορά για το δάσος και ιδιαίτερα τον γειτονικό μας λόφο, τον λόφο Τσακού και την αξία της σημερινής δενδροφύτευσης έκανε ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος.

Στην συνέχεια οι δάσκαλοι, που βοήθησαν πάρα πολύ για την σημερινή δράση , οδήγησαν τα παιδιά στον λόφο Τσακού για την δενδροφύτευση. Μαζί , στον λόφο, ήταν και ο δήμαρχος κ. Β. Ζορμπάς, που μίλησε στα παιδιά για το δάσος και τα βοήθησε στην προσπάθεια τους να φυτέψουν τα δένδρα.

Επισκέφθηκε επίσης τον λόφο και ήταν παρών στην σημερινή δράση ο πρώην δήμαρχος κ. Γ. Σταθόπουλος.

Στην σημερινή επιτυχία αυτής της περιβαντολλογικής δράσης του συλλόγου,συνετέλεσαν: Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ελένη Δάβαρη, η Υπηρεσία Πρασίνου και η Πολιτική Προστασία του Δήμου, το δασαρχείο Πεντέλης,που μας προμήθευσε τα δένδρα και εκπροσώπησε η κ. Μαρία Αρίδα, δασοπόνος, μέλος του συλλόγου μας  και πρώην μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου , ο Δ/ντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Στέργιος Τάσσιος και οι δάσκαλοι της 6ης Δημοτικού του σχολείου.

Τους ευχαριστούμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για νέες δράσεις του συλλόγου που στόχο έχουν  την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής όλων μας.

                                                        Για το Δ.Σ.

                      Ο Πρόεδρος                                                             Η Γραμματέας

Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος                                            Ιωάννα Κουτσουρά