Σταυρούλα Αλεφαντή στο Δ.Σ.: “… ξεχείλισε η δημόσια προσβολή μου” (VD)

Μέχρι να κλείσει οριστικά το θέμα των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων Δ.Ε.Β.Σ.Α.Π. και ΚΟΙ.Κ.Ε.Δ.Α.Π. είναι σίγουρο, ότι θα βρίσκεται τρόπος να απασχολείται η κοινωνία και το δημοτικό συμβούλιο. Αυτή τη φορά επανήλθε στην 6η Δημοτική Συνεδρίαση του Δήμου Αγίας Παρασκευής (26-02-2020), όπου η υπάλληλος του δήμου, κ. Σταυρούλα Αλεφαντή, ζήτησε το λόγο να μιλήσει στο σώμα, αφού το όνομά της αναφέρεται στο Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων της Επιτρόπου, ακούστηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. κατά τη συζήτηση του θέματος και σχολιάστηκε από δημοτικό σύμβουλο.

Επ’ ακριβώς η κ. Αλεφαντή ανέγνωσε τα εξής:

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ  ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

           Σήμερα ήρθα εδώ  θέλοντας να  απαντήσω στις απίστευτα προσβλητικές  ανακρίβειες που ειπώθηκαν για εμένα, από  Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του κου Σταθόπουλου  στην συνεδρίαση που είχατε  στις 23/12/2019, σχετικά με το θέμα της ΚΟΙΚΕΔΑΠ και το Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων που μας έστειλε η Επίτροπος.

         Επειδή  αυτά που έχω να σας πω,  σχετικά με την υπόθεση είναι τόσα πολλά , αποφάσισα να τα γράψω και να σας ενημερώσω,  για να μπορέσω να αποφύγω να  χάσω τον ειρμό της σκέψης μου, να είμαι  όσο το δυνατόν πιο περιεκτική και να μην σας κουράσω.

Ένα σύντομο ιστορικό

Εργάζομαι στον Δήμο  εδώ και 22 χρόνια.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι ήμουν Λογίστρια και στις δύο Επιχειρήσεις του Δήμου , ξεκινώντας στην ΔΗΠΕΑΠ από το 1998   και μετά στην ΔΕΒΣΑΠ το 2004,  με απόφαση  των Διοικητικών τους Συμβουλίων , ως ελεύθερη επαγγελματίας.  

      Στο τέλος του  2005   γίναμε Αορίστου Χρόνου με τον Νόμο Παυλόπουλου, όλοι οι υπάλληλοι της Δημοτικής  Επιχείρησης  ΔΗΠΕΑΠ   και έτσι υπέγραψα Σύμβαση  Εργασίας Αορίστου Χρόνου.

       Τον   Ιούλιο του  2010 βάσει του ΦΕΚ  γίναμε Δημοτικοί Υπάλληλοι στο Δήμο Αγίας Παρασκευής  και έτσι  αποχώρησα από τις  Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του Δήμου που ήμουν έως τότε.

Οι επιχειρήσεις με απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου  έκλεισαν και τέθηκαν σε εκκαθάριση βάσει  ΦΕΚ,  τον Ιούνιο του 2011.

Στην συνέχεια με  απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου τον Νοέμβριο του 2011,  ανατέθηκαν σε εταιρεία Εκκαθαριστών – Λογιστών   οι  Εκκαθαρίσεις   των δύο  Κοινωφελών  Επιχειρήσεων .

 Ο Δήμος ως καθ’ υλην  αρμόδιος,  παρέδωσε  όλα τα στοιχεία   των δύο επιχειρήσεων στους Εκκαθαριστές.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει διάφορες αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τις επιχειρήσεις και σχετικά με τις εκκαθαρίσεις τους, που  δεν χρειάζεται τώρα να αναφέρω, αλλά οι περισσότεροι από εσάς  τις γνωρίζετε.

Αυτό όμως που θέλω να τονίσω  είναι  ότι,     και  στις δύο  Δημοτικές Επιχειρήσεις , ΚΟΙΠΕΔΑΠ και  ΚΟΙΚΕΔΑΠ,   οι Εκκαθαριστές- Λογιστές  που τις ανέλαβαν,  έχουν ολοκληρώσει την Λογιστική τακτοποίηση των μετά εμού ετών,   2010, 2011 εδώ και χρόνια   και έχουν   καταθέσει  Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος, Ισολογισμούς και Αποτελέσματα Χρήσης στην Εφορία.

   Τώρα έρχομαι στην σημερινή κατάσταση.

Το φύλλο μεταβολών και ελλείψεων της Επιτρόπου,    ήρθε απολύτως απρόσμενα κι από ότι φάνηκε όχι μόνο σε μένα, αφού γνωρίζω ότι  ουδένα μα ουδένα  πρόβλημα έχει η Δημοτική Επιχείρηση ΚΟΙΚΕΔΑΠ,  στη λογιστική της απεικόνιση ,  η οποία με αφορά, αφού πάντα, βάσει νόμου, ελεγχόταν  η εργασία μου, από   Ορκωτούς Λογιστές της ΣΟΛ και καμία λογιστική έλλειψη ή  παρατήρηση  δεν υπήρξε  ποτέ όλα τα χρόνια.

Το ίδιο ισχύει και για το  έτος 2009, που ερευνά η Επίτροπος, .

Ρωτώντας  λοιπόν τι  έχει γίνει όλο αυτόν τον καιρό και γιατί βρεθήκαμε σε αυτή την θέση, εμείς οι 17,  έχω να σας πληροφορήσω, ότι, ο μόνος λόγος που έστειλε το Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων  η Επίτροπος του 6ου Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως μας είπε,  είναι γιατί   όλα αυτά τα χρόνια που στέλνανε   έγγραφα στον Δήμο,  ζητώντας στοιχεία για να ερευνήσουν  την καταγγελία που έγινε το 2011,  για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις  ΔΗΠΕΑΠ και ΔΕΒΣΑΠ, δεν τους δόθηκαν στοιχεία  ή τους δόθηκαν ανεπαρκή  στοιχεία σκόρπια,  ασύνδετα,  χωρίς εξηγήσεις και  διευκρινήσεις . 

Παραμένει έτσι ακατανόητο, ανεξήγητο και αναπάντητο  το γιατί τόσα χρόνια δεν δόθηκαν  τα στοιχεία, οι  απαντήσεις και οι  διευκρινήσεις  από τους αρμόδιους   στην επίτροπο  και κυρίως από τον Λογιστή Εκκαθαριστή αφού ως Νόμιμος Εκπρόσωπος της ΚΟΙΚΕΔΑΠ,  είχε  όλα τα στοιχεία στα χέρια του  από το  2013 με την αρ. 259 /6-8-2013  Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και την υποχρέωση, εκ του νόμου, να τα δώσει.

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν,  ότι  με το φύλλο μεταβολών ανάγκασαν εμάς  να πιέσουμε τους αρμόδιους , για να πάρουν τα στοιχεία, που δεν τους δόθηκαν, αφού εμείς εκ των πραγμάτων δεν νομιμοποιούμαστε να τα έχουμε για να τα δώσουμε .

Φυσικά τώρα έτσι έγινε.  Απ’ ότι μου είπανε, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου ο κος Λαζουράς δηλαδή, από την αρχή τους έτους, με εντολή  του Δημάρχου, έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας και να  απαντήσει  για όλα τα σημεία του Φύλλου Μεταβολών και Ελλείψεων της  Επιτρόπου,  με όλα τα στοιχεία  που του παρέδωσε ο εκκαθαριστής και  τα έχει στα χέρια του.

Ας πάμε τώρα στα πολύ ωραία   που είπε ο  εν λόγω   Δημοτικός  Σύμβουλος  για εμένα  στις  23/12/2019  και μάλιστα  όσα είπε, καταγράφηκαν και  σε άρθρο στην εφημερίδα Σχολιαστής με τον βαρύγδουπο τίτλο….  «Υπαίτιος για την πλειοψηφία των ελλείψεων στην ΔΕΒΣΑΠ είναι η λογίστρια Ρούλα  Αλεφαντή»  10/1/2020.

  1.  Στην αρχή είπε ….. «Από το 2011 έως 31/12/2018 δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από το Ελεγκτικό Συνέδριο»

  « το πρώτο έγγραφο του ελεγκτικού συνεδρίου ήρθε στον Δήμο στις 10 Ιουνίου του 2019 . Περίπου 10 χρόνια μετά την καταγγελία..»

Aπάντηση:  Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και είναι ακατανόητο γιατί ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

 Έχουν  έρθει στο Δήμο από το Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο της καταγγελίας Ζορμπά,   με τίτλο Ζητούνται Στοιχεία για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου   τουλάχιστον 18 έγγραφα με τα ακόλουθα πρωτόκολλα:

Αρ. πρωτ. 11648/5-4-2012                   

Αρ. πρωτ. 12417/12-4-2012

Αρ. πρωτ. 12418/ 12-4-2012

Αρ. πρωτ. 39978/19-11-2012

Αρ. πρωτ. 10686/22-3-2013

Αρ. πρωτ. 15531/25-4-2013

Αρ. πρωτ. 19415/28-5-2013

Αρ. πρωτ. 31175/10-10-2016

Αρ. πρωτ. 16761/25-6-2018

Αρ. πρωτ. 38849/13-6-2019

Αρ.πρωτ. 17877/19-6-2019

Αρ. πρωτ. 25829/24-9-2019

Αρ. πρωτ. 25873/24-9-2019

Αρ. πρωτ. 60169/1-10-2019

Αρ. πρωτ. 27694/8-10-2019

Αρ. πρωτ. 29729/29-10-2019

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν γιατί σας ανέφερα πιο πάνω,  ότι η  Επίτροπος μας είπε,  ότι απηύδησαν  τόσα χρόνια να μην παίρνουν στοιχεία  και απαντήσεις στα έγγραφα που στέλνανε και επειδή 31/12/2019  θα υπήρχε παραγραφή,   μας έστειλε το Φύλλο Μεταβολών .

  • Μετά ανέφερε, ότι …. « από την ανάγνωση του Φύλλου Μεταβολών προκύπτει ότι υπαίτιος για την συντριπτική πλειοψηφία ελλείψεων είναι η κα Αλεφαντή»

         Οι ελλείψεις και παρατηρήσεις  που αναφέρονται στο Φύλλο Μεταβολών,   της Επιτρόπου,  δεν προέρχονται από ελλείψεις της κας Αλεφαντή, όπως πρόχειρα και αβίαστα  ειπώθηκε.

Απόδειξη αυτού που λέω,  είναι η  Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών της ΣΟΛ. για την χρήση του 2009, την οποία έχω στα χέρια μου από τον κο Λαζουρά   και είναι στην διάθεση οποιοιδήποτε την ζητήσει, και η οποία δεν καταγράφει καμία μα καμία  παρατήρηση στην ορθότητα των λογιστικών εγγραφών, επί θητείας μου.

Όλα τα χρόνια που ήμουν λογίστρια στις επιχειρήσεις, όλες οι  εκθέσεις  των Ορκωτών Λογιστών  ήταν ολόσωστες ως προς την λογιστική εργασία   που παρείχα και μάλιστα χωρίς  παρατηρήσεις. Άλλωστε όλες αυτές οι εκθέσεις έχουν ψηφιστεί από τα  Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρήσεων και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Εδώ θέλω να σας επισημάνω ότι η μόνη θέση,  στις Δημοτικές Επιχειρήσεις αλλά και στο Δήμο,  που εκ του νόμου κάθε χρόνο ελέγχεται από Ορκωτούς  για την ορθότητα των ενεργειών της,  είναι αυτή του Λογιστή.

   Οι ελλείψεις λοιπόν που καταγράφονται στο Φύλλο, και που είναι ανακρίβειες στην πραγματικότητα,  θα σας επαναλάβω και πάλι προέρχονται  μόνο και μόνο, επειδή οι  κατά το νόμο  αρμόδιοι και Νόμιμοι Εκπρόσωποι της  ΚΟΙΚΕΔΑΠ    δεν προσκόμισαν τα στοιχεία, τις διευκρινήσεις και απαντήσεις, η προσκόμισαν ελλειπή στοιχεία, τον τελευταίο χρόνο,  στα αλλεπάλληλα έγγραφα που όλα αυτά τα χρόνια ζητά το Ελεγκτικό  Συνέδριο από τον Δήμο.  

Οποίος διαβάσει  το Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων,  θα δει ότι σε όλα τα σημεία των 25 σελίδων του εντύπου, η επίτροπος επαναλαμβάνει  40 φορές τη φράση, «… δεν υποβλήθηκαν, δεν προσκομίσθηκαν στοιχεία  και  απαντήσεις…».

    Δηλαδή θέλω να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις με την έννοια των παράνομων διαδικασιών, αλλά μη διευκρινήσεις και απαντήσεις, αλλά και στοιχεία που δεν δόθηκαν, ενόσω τα ζητούσε η επίτροπος, παρ’ όλο που ο Εκκαθαριστής ως Νόμιμος Εκπρόσωπος  όφειλε εκ του νόμου, να τα δώσει.

  • Στην συνέχεια είπε…. .. « Αυτή έχει παρασύρει, τους αιρετούς και μη, τα μέλη του Δ.Σ.  δηλαδή της ΔΕΒΣΑΠ και βρίσκονται στο Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων.

     Απάντηση: 

Τι να απαντήσω τώρα σ’ αυτό !!!!! το ποιοι παρέσυραν ποιους είναι τόσο φανερό ..!!!! Ανέφερα παραπάνω αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί,  που εξ’ υπαιτιότητας τους βρεθήκαμε όλοι  στο Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων της Επιτρόπου.

Βγάλτε παρακαλώ τα συμπεράσματα μόνοι σας.

  • Είπε.. «Λάμβανε μηνιαίο μισθό ως τακτική υπάλληλος και παράλληλα ως λογίστρια ελεύθερος επαγγελματίας» 

Απάντηση:

Απόλυτα αναληθές  αυτό που κατέγραψε η Επίτροπος στο Φύλλο Μεταβολών για μένα.  Η σχέση μου με την επιχείρηση ήταν μόνο με Σύμβαση έργου ως εξωτερικός συνεργάτης,  με απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Είναι  τόσα πολλά τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ήμουν εξωτερικός συνεργάτης της επιχείρησης που, τι να  πρωτοπώ….

Έχω στα χέρια μου την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΙΚΕΔΑΠ, αρ. 25/2004,  για  την ανάθεση λογιστικών υπηρεσιών της  επιχείρησης σε εμένα,  την Σύμβαση  που υπέγραψα με την Πρόεδρο την 1 Ιουνίου 2004 , τις μισθολογικές καταστάσεις που δεν με συμπεριλαμβάνουν  και τόσα άλλα…

Όλα αυτά τα αποδεικτικά, φυσικά τα  έχω ήδη προσκομίσει  με το Υπόμνημά μου στην επίτροπο του  Ελεγκτικού  Συνεδρίου, ότι ήμουν  ελεύθερος επαγγελματίας με Απόδειξη παροχής Υπηρεσιών και μόνο

Φανταστείτε  ότι όταν ρώτησα την Επίτροπο,  μα που με είδατε  σε μισθολογική κατάσταση  της επιχείρησης και βγάλατε αυτό το συμπέρασμα;

Μου απήντησε,  ότι δεν της  έχουν προσκομίσει  Μισθολογικές καταστάσεις για να ξέρει ποιο  ήταν  το τακτικό προσωπικό  και νόμιζε  ότι εκτός από Λογίστρια ήμουν και Ταμίας.   

Εδώ θέλω να τονίσω, ότι και  στις δύο  Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου  ΚΟΙΠΕΔΑΠ και ΚΟΙΚΕΠΑΠ ,  υπήρξα Λογίστρια και μόνο Λογίστρια .

 Άλλωστε  απαγορεύεται ρητά από τον Νόμο  και είναι  ασυμβίβαστο  ο Λογιστής να είναι και Ταμίας.

 Επίσης την  ρώτησα  με ποια διάταξη νόμου με  συμπεριέλαβε  στο Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων μαζί με τους υπόλογους, αφού ήμουν εξωτερικός συνεργάτης,  και δεν ανήκα στο   τακτικό προσωπικό, όπως η Δ/ντρια, ή η Ταμίας και πάλι μου απάντησε ότι δεν έχει επαρκή στοιχεία και δεν ήξερε ποιο ήταν το προσωπικό.

Ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος λοιπόν που τα ξέρει όλα,  έβγαλε το πόρισμα αυτό,   που ούτε καν  η Επίτροπος δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει και μάλιστα  έκρινε  σκόπιμο να το  καταθέσει  Δημόσια,  με περίσσια βεβαιότητα.

  • Στο τέλος είπε… « Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι υπάρχουν αυτά τα στοιχεία που ζητούνται από το ελεγκτικό Συνέδριο και δεν προσκομίσθηκαν?? »

Φυσικά και υπάρχει, όχι μόνο ένας, όχι μόνο δύο, τρείς…    αλλά  σχεδόν οι πάντες, που γνωρίζουν ότι  υπάρχουν τα στοιχεία, εδώ και  πάρα πολλά χρόνια.

Ξεκινάμε από τον  πρώην Δήμαρχο κο Σταθόπουλο, τον πρώην  Γενικό Γραμματέα, πολλούς πρώην  Αντιδημάρχους, πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους   όλων των παρατάξεων, σε σειρά αποφάσεων Δημοτικών Συμβουλίων που  ανάλογα μετείχαν και ψήφιζαν,  όλα αυτά τα 9 χρόνια.

Γνωρίζετε σχεδόν όλοι  με τα  ψηφίσματα σας  ότι υπάρχουν τα στοιχεία της επιχείρησης, αφού  έχετε αναθέσει με την με αρ. 282/29-11-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην συνέχεια  με την Αρ. 259/31-7-2013 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  στον  Ορκωτό –Λογιστή  την  εκκαθάριση της επιχείρησης ΚΟΙΚΕΔΑΠ.

Στην συνέχεια,  αναθέσατε  στον Εκκαθαριστή και την Λογιστική τακτοποίηση της Επιχείρησης,  με την αρ. 15/29-1-2016  ΑΠΌΦΑΣΗ Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά ο Εκκαθαριστής  παρέδωσε στον τότε Δήμαρχο 11σέλιδο έγγραφο  τον Ιανουάριο του 2018    με αρ. πρωτ. 2418 , με  όλα  τα πεπραγμένα και ελεγμένα στοιχεία  για την ΚΟΙΚΕΔΑΠ  των ετών 2010 και 2011.

Δηλαδή παρέδωσε πλήρη και αναλυτική λογιστική αποτύπωση της ΚΟΙΚΕΔΑΠ .

Το κορυφαίο όλων  είναι ότι  τα πεπραγμένα αυτά  που παρέδωσε ο Εκκαθαριστής,  τα ψήφισε  ομόφωνα  το Δημοτικό Συμβούλιο με την Αρ. 26/29-1-2018 απόφαση του.

Δηλαδή ψήφισε το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, την παραλαβή όλων των στοιχείων της Επιχείρησης, πλήρως ελεγμένων,  με κατατεθειμένα στην εφορία, όλων των δηλώσεων ΦΠΑ και ΦΜΥ καθώς και Δήλωση φορολογίας εισοδήματος, Ισολογισμός και Αποτελέσματα  Χρήσης των ετών 2010 και 2011.

Έχω δε  στα χέρια μου  όλες τις αποφάσεις και τα δικαιολογητικά, αφού ο Εκκαθαριστής έχει ήδη πληρωθεί από τον Φεβρουάριο  του 2019 για την λογιστική τακτοποίηση που κατέθεσε και μάλιστα  με χρηματικό ένταλμα που ελέγχθηκε από την Επίτροπο.

Το  αστείο αλλά και το ανήθικο  της υπόθεση,  είναι ότι σε αυτό το Δημοτικό  Συμβούλιο,  παρίστατο και ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος  και  μάλιστα ψήφισε  και αυτός την παραλαβή όλων των  Λογιστικών πεπραγμένων  του Εκκαθαριστή.

Αυτός που τα ξέρει όλα!!! του διέφυγε  αυτή η μικρή λεπτομέρεια.

Αναλογιστείτε το μέγεθος των ανακριβειών που εκστόμισε στο πρόσωπό μου δημόσια, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γνωρίζει την αλήθεια,   δηλαδή  ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία  της επιχείρησης,  γνωρίζει ότι έχουν κατατεθεί στην Εφορία, αφού τα  ψήφισε  τον Γενάρη του 2018  και παρ’ όλα αυτά   με πλήρη συνείδηση και γνώση, προσβάλει  και  αφήνει, κακόβουλα υπονοούμενα για εμένα

Κλείνοντας  θέλω να σας πω,  ότι 22 χρόνια που παρέχω τις υπηρεσίες μου στον Δήμο και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις,  ασκώ τα καθήκοντα μου με περίσσια υπευθυνότητα και νομιμότητα και αυτό αποδεικνύεται από την δουλειά μου και μόνο.

 Οι περισσότεροι  με γνωρίζεται  και  ξέρετε  πως δουλεύω.

Επίσης όλοι κρινόμαστε από αυτά που κάνουμε και όχι από αυτά που λέμε. Είμαστε πάντα αυτό που  κάνουμε και όχι αυτό που λέμε.

Εγώ ξέρω φυσικά  ποια είμαι και δεν μπορεί κανείς μα κανείς  να μου προσδώσει,  ιδιότητες που δεν διαθέτω,  γιατί έτσι ίσως  τον βολεύει….

 ή γιατί μπορεί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια….   Δεν ξέρω…

Ο μόνος λόγος, που  πραγματικά  έχω έρθει εδώ να σας μιλήσω, είναι να προασπίσω τον εαυτό μου , γιατί ξεχείλισε η δημόσια προσβολή  μου μετά  και από την δημοσίευση στην εφημερίδα Σχολιαστής,….

Κυρίως όμως είμαι εδώ, μετά από παράκληση των παιδιών μου, που σήμερα βρίσκονται εδώ,  τα οποία σέβομαι , εκτιμώ και υπεραγαπώ.!!!!

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και  τέλος  θέλω να  πω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματος μου .

******

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ως ο άμεσα θιγόμενος, αφού όπως παραδέχτηκε, το κείμενο φωτογράφιζε εκείνον. Δήλωσε ότι δεν απολογείται και πως στην προηγούμενη συνεδρίαση έκανε μια πολιτική τοποθέτηση. Αναφέρθηκε στην πολιτική λειτουργία της γραφειοκρατίας και το πως αυτή εξέθεσε ή είναι υποψήφια για να εκθέσει και να οδηγήσει σε καταλογισμό συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και πρώην δημοτικούς συμβούλους. Πολιτική και στους δήμους και αλλού, ασκείται από τη γραφειοκρατία και την Υπηρεσία, είπε,  και πως πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όλοι για να μην εκτίθενται.

Αντιρρήσεις είχε και ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, που χαρακτήρισε ως λάθος της προέδρου το να δώσει το λόγο στην κ. Αλεφαντή, χωρίς να έχουν ερωτηθεί πριν οι σύμβουλοι αν συμφωνούν. Παρότι διαφωνεί με τον κ. Παπαμιχαήλ και συμφωνεί με την κ. Αλεφαντή όσον αφορά τα γραφόμενα στο ΦΜΕ, θα πρέπει να διαφυλαχτεί ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου. Έχουμε εκλεγεί, δήλωσε, για να λέμε ελεύθερα την άποψή μας και να κρινόμαστε από τον κόσμο που μας ψηφίζει.

Η πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Έφη Καψοκεφάλου, δήλωσε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο της ομιλίας (όπως ισχύει πάντα όταν ένας πολίτης ζητάει το λόγο) και πως ο καθένας παίρνει την ευθύνη των λόγων του.

Πηγή βιντέου: LOCAL WebTV