Γιώργος Καράμπελας: Σπατάλη δημοσίου χρήματος

Στις 19/2/2020 είχα δημοσιεύσει το άρθρο «Στον (διαδικτυακό) ιστό της σπατάλης» (Λένα Μαρκή) σχετικά με τα χρήματα που θα πληρώσει ο Δήμος για την επίσημη ιστοσελίδα του μέσα σε ένα χρόνο, χαρακτηρίζοντάς τα ως σπατάλη.

Πάνω σε αυτό το άρθρο τοποθετείται ο κ. Γιώργος Καράμπελας σχολιάζοντας και μια μεγαλύτερη σπατάλη για την κατασκευή δημοτικού κτιρίου.

Φωτογραφεία αρχείου

κ. Μαρκή  καλησπέρα σας,

Μόλις διάβασα το σχόλιό σας  «Στον (διαδικτυακό) ιστό της σπατάλης».

Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα , αλλά επικροτώ την άποψή σας ότι υπάρχει σπατάλη όταν μια εργασία μπορεί να γίνει με 500€ – άντε 1.000€ θα πω εγώ – και ο Δήμος την αναθέτει με 19.000€ + ΦΠΑ!!.

Πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 18.000€ το οποίο προφανώς θα μοιραστεί στις πλάτες μας, άσχετα αν δεν το πολυαισθανόμαστε, αφού λέμε, ανοήτως βεβαίως, ότι το «Δημόσιο πληρώνει», ξεχνώντας ότι το Δημόσιο είναι η καταληστευμένη από τους φόρους τσέπη μας, που κάποιοι επιτήδειοι ψάχνουν και το τελευταίο ευρώ που μας έχει απομείνει για να μας το πάρουν και αυτό!

Συμφωνώ επίσης με την κατακλείδα σας ότι «η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος απερίσκεπτα και ελαφρά τη καρδία θα πρέπει να στηλιτεύεται από όλους».

Αλλά κ. Μαρκή, όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι ένα δημόσιο κτήριο επιφανείας 3700μ2 μπορεί να κατασκευαστεί με κόστος το πολύ 1.500€ το τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή με κόστος της τάξεως των 5.500.000 – 6.000.000€, εμείς γιατί χαιρόμαστε που θα το κατασκευάσουμε με τα διπλά χρήματα;

Αν χαρακτηρίζουμε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος τα 18.000€ – και σωστά – το ποσό των 5.500.000€ πως πρέπει να το χαρακτηρίσουμε; Μήπως δεν υπάρχουν λόγια , αλλά ίσως  πρέπει να μας κλείσουν όλους μαζί σε κάποιο ίδρυμα;

Τολμώ να ισχυριστώ κ. Μαρκή ότι «ο ιστός της σπατάλης» , αλλοίμονο, δεν είναι μόνο διαδικτυακός και δεν είναι μόνο της «σπατάλης»!

Μωραίνει Κύριος ούς βούλεται απολέσαι!

Γιώργος Καράμπελας, πολιτικός μηχανικός, δημότης

ΥΣ. Και για όσους δεν κατάλαβαν σε ποιο κτήριο αναφέρομαι, τους συνιστώ να κάνουν αίτηση για μεταδημότευση….

Αγία Παρασκευή 2/3/2020 και «Καθαρά Δευτέρα». Αναζητείται!