Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σ. Ρούσσου από τον Συνδυασμό Χαλάνδρι σε Δράση

Όταν όλη η Ελλάδα αγωνιά και έχει στραμμένο το βλέμμα της στον Έβρο και στις Ένοπλες Δυνάμεις που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, νυχθημερόν, να φυλάξουν τα σύνορα της χώρας και να την προστατεύσουν από τη μαζική εισροή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, που στέλνει ο Ερντογάν, υπάρχουν κάποιοι «αλληλέγγυοι», που συντάσσονται με τη γραμμή Ερντογάν! 

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με τη γνωστή απαξιωτική, διχαστική και ισοπεδωτική ρητορική του, χαρακτηρίζει «ναζήδες» και «φασίστες» όλους εκείνους που στηρίζουν την επιλογή της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα σύνορα, ώστε να μην επιτραπεί  η παράνομη είσοδος πολλών χιλιάδων μεταναστών και λιγότερων προσφύγων. Επίσης, αποκάλεσε “ακροδεξιούς τραμπούκους” και “τάγματα εφόδου” τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τέτοιες ανθελληνικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. 

Κύριε Ρούσσο, ασφαλώς ξεχνάτε την αλληλεγγύη και τη φιλοξενία που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η χώρα, και ειδικά οι νησιώτες, τα τελευταία 5 χρόνια, σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά εδώ πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εισβολής! 

Κύριε Ρούσσο, δεν είστε μόνο εσείς που νοιάζεστε για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο νοιάζεται οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος. Δεν αποτελείτε ευτυχώς την αριστοκρατία της πονοψυχίας σε αυτή τη χώρα. Χαρακτηρίζετε εύκολα ανθρώπους ως “ακροδεξιούς”, χαράζετε μόνος σας γραμμές τάχα ανθρωπισμού, όπου απέναντι σας είναι ποιοι;  Έλληνες συμπατριώτες σας, αν δεν σας πειράζει….

Κύριε Ρούσσο, δεν είμαστε εμείς οι “ναζήδες” και οι “ακροδεξιοί”, επειδή αγαπάμε την πατρίδα μας. Μια αγάπη που δεν εκδηλώνεται από εσάς που ασπάζεστε την ρητορική του εχθρού της χώρας και αναπαράγετε την τουρκική προπαγάνδα. Εσείς που αδιαφορείτε για την ασφάλεια της πατρίδας σας και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί αρχικά τους πρόσφυγες και μετά τους μετανάστες, για να παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι του πολέμου και να εκβιάσει την Ευρώπη.

Κύριε Ρούσσο, είστε Δήμαρχος Χαλανδρίου, είστε ο πρώτος πολίτης ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, δεν είστε ο ηγέτης μιας αριστερής συνιστώσας, ούτε ο μπροστάρης μιας φράξιας λίγων… δικαιωματιστών ή περιθωριακών. Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στον ρόλο σας, αυτόν του Δημάρχου όλων των Χαλανδραίων να κρατήσετε τις σκέψεις σας για τον εαυτό σας, να σταματήσετε τις διχαστικές αναρτήσεις και τους αήθεις χαρακτηρισμούς σε συμπολίτες μας που έχουν αντίθετη άποψη από εσάς. Ειδικά αυτή την περίοδο, που η πατρίδα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. 

Θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο μια ενωτική – εθνική στάση εκ μέρους σας, απαλλαγμένη από ιδεοληψίες και κομματικές επιλογές.

Γιώργος Κουράσης

 «Χαλάνδρι σε Δράση»