Αντωνοπούλου – Πανάγου Ηλέκτρα: Οι ΠΑΙΣΔΑΠ εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες του υπουργείου για τον κορωνοϊό

Η αλήθεια είναι πως πράγματι ο κορωνοϊός μας έχει βγάλει από την καθημερινότητά μας και καλούμαστε σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο να διαχειριστούμε το θέμα του με τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο.
Κοινή παραδοχή πιστεύω όλων μας είναι πως δεν χρειάζεται πανικός.
Η σωστή ενημέρωση και η εφαρμογή των κανόνων υγιεινής που μας έχουν κοινοποιήσει οι αρμόδιοι φορείς είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην αποτροπή μετάδοσης του ιού.
Σε προσωπικό επίπεδο τα πράγματα μοιάζουν να είναι κάπως απλά αν ο καθένας μας έχει ενημέρωση, τηρεί τους κανόνες υγιεινής και δεν πανικοβάλλεται κάθε φορά που τα ΜΜΕ αναφέρονται στο θέμα.
Το πρόβλημα το μεγάλο είναι σε συλλογικό επίπεδο όπου καλείσαι να εφαρμόσεις αποφάσεις που εν πολλοίς χρειάζονται επεξηγήσεις και προσοχή στην εφαρμογή τους. Αλλά αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από όλους τους πολίτες αν δεν έχουν την σωστή ενημέρωση.
Όμως και τα ΜΜΕ θα έπρεπε να είναι πιο λογικά στην αντιμετώπιση του θέματος ώστε να μην σπέρνουν πανικό. Επίσης καλό είναι να φιλτράρουν και να διασταυρώνουν τις ειδήσεις που μαθαίνουν.
Μετά την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για το κλείσιμο των παιδικών σταθμών της χώρας, μιας και είμαι πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ βρέθηκα στην θέση εκείνη που έπρεπε να εφαρμόσουμε την οδηγία αυτή.
Περιμένοντας λοιπόν την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών του οποίου δικαιοδοσία είναι οι παιδικοί σταθμοί και σε συνεχή συνεννόηση με τον δήμαρχο, ακούσαμε πλήθος διακοσμητικών περί ανικανότητας της διοίκησης Ζορμπά να διαχειριστεί το θέμα.
Προφανώς κάποιοι καθ’ υπόδειξιν βρήκαν τρόπο να κάνουν έντονη αντιπολίτευση με ένα θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
Ποιος σας είπε πως αιφνιδιαστήκαμε;
Με δήμαρχο πνευμονολόγο πως σκεφτήκατε κάτι τέτοιο;
Ποιος πιστεύει πως ένα βράδυ υπομονής σημαίνει ευθυνοφοβία;
Γνωρίζετε πως οι Παιδικοί Σταθμοί είναι δικαιοδοσία του Υπουργείου Εσωτερικών;
Γιατί κάποιοι εργαζόμενοι δεν έχουν την δύναμη να κάνουν λίγη υπομονή; Μήπως απλώς υποκινούνται;;
Οι εργαζόμενοι σήμερα προσήλθαν στις 8.00 στον χώρο δουλειάς τους αλλά έφυγαν πριν τις 12.00 με απόφασή μας.
Γνωρίζετε πως οι εργαζόμενοι θα πάρουν το σημερινό μεροκάματό αλλά και όλα όσα αναλογούν στις μέρες που θα είναι κλειστοί οι σταθμοί;;
Γιατί είναι παράλογο να παρεβρίσκεται κάποιος στον χώρο εργασίας του, αφού δεν χάνει το μεροκάματό του, για να πάρει απαντήσεις και εντολές για ένα θέμα που εγείρει ερωτήματα στην εφαρμογή του;
Κατανοούμε πως πολλοί εργαζόμενοι στους Παιδικούς σταθμούς, ειδικά εκείνοι που έχουν οικογένειες, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση να παραβρεθούν στην εργασία τους, αλλά σήμερα έπρεπε να γίνουν εκείνες οι εργασίες μέσα στους σταθμούς ώστε να τακτοποιηθούν κάποια θέματα, όπως τρόφιμα που πιθανόν θα καταστρέφονταν αν δεν φροντίζαμε να τα διανείμουμε, καθαριότητα εξονυχιστική και απολύμανση των χώρων άκρως απαραίτητη υπό τις συνθήκες αυτές κλπ. Αυτό το γνωρίζετε;;
Γνωρίζετε πως έχει ήδη δοθεί εντολή από τον δημάρχό μας αύριο ημέρα Πέμπτη 12 Μαρτίου όλοι οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στα σπίτια τους;
Εν αναμονή της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή του κλεισίματος των ΠΑΙΣΔΑΠ καλόν είναι λοιπόν να μην αναπαραγάγουν κάποιοι λάσπη, και μάλιστα πολλοί γραπτώς, με παροιμιώδη ανευθυνότητα.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με σοβαρά θέματα που αφορούν σε όλο τον πληθυσμό της χώρας.
Τελικά έπεσε στο κενό και αυτή η επίθεση των κύκλων εκείνων που δεν εννοούν να καταλάβουν πως δεν είναι πια στην διοίκηση του δήμου.

Η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ
Αντωνοπούλου – Πανάγου Ηλέκτρα