Γιώργος Οικονόμου: Μικροπολιτική Δήμαρχε δεν κάνουμε εμείς με την υγεία του πολίτη….απλά δεν μας ακούς

Επειδή το θέμα όπως έχουμε πει είναι πολύ κρίσιμο και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική, δεν θα απαντήσουμε στον Δήμαρχο, ο οποίος ενώ αρνείται την συζήτηση και την συνδρομή όλων των παρατάξεων που προσφέρθηκαν οικειοθελώς να το κάνουν υπό την αιγίδα του Δήμου, μας κατηγορεί κι από πάνω για «αντιπολιτευτικό μένος, για σύγχυση, φτηνή  μικροπολιτική κλπ». Κάνουμε όμως έκκληση να ακούσουν τις προτάσεις μας και να προσπαθήσει ο Δήμος να τις εφαρμόσει για το καλό των συμπολιτών μας.

Η Διοίκηση του Δήμου, προέχει αυτή την στιγμή να επεξεργαστεί και να διευκολύνει την εφαρμογή των  συγκεκριμένων  μέτρων της Πολιτείας (https://www.facebook.com/neaarxh.gr/posts/542652616365944?__tn__=K-R) και ιδιαίτερα να εξειδικεύσει αυτά που αφορούν την λειτουργία των SUPER MARKET.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

  1. Να  συγκληθεί άμεσα σύσκεψη της πολιτικής προστασίας του Δήμου με την συμμετοχή των διευθυντών όλων των σούπερ μάρκετ της πόλης και του Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ.
  2. Να οργανωθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία του Delivery-takeaway με ηλεκτρονικές ή και τηλεφωνικές αγορές- παραγγελίες.
  3. Να αναρτηθεί όλη η διαδικασία στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και όλα τα τηλέφωνα των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.
  4. Να ενημερωθούν επιπροσθέτως οι δημότες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.(Πόσο θα βοηθούσαν οι εφαρμογές των Smart-Cities που δυστυχώς δεν υπάρχουν στο Δήμο μας!)
  5. Να επιδιωχθεί η συνδρομή και εμπλοκή των τοπικών συλλόγων τόσο στην ενημέρωση, όσο και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
  6. Να δοθούν κίνητρα στις  τοπικές επιχειρήσεις ώστε να συμμετέχουν σ’ αυτή την διαδικασία και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα πρόσθετα οικονομικά βάρη που απορρέουν από την υποχρεωτική εφαρμογή των μέτρων της Πολιτείας που αφορούν στο ωράριο και στην υγιεινή.

Αυτό που χρειάζεται όμως περισσότερο, είναι η ατομική υπευθυνότητα στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και του κανόνα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και δευτερευόντως η οργάνωση και οι οδηγίες των αρμοδίων που θα διευκολύνουν την υλοποίησή τους και θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ