Κορωνοϊός: Απαράδεκτο! Ουρές στα διόδια Ελευσίνας -Εγκαταλείπουν την Αθήνα, πάνε επαρχία “εικόνες”

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν, επανειλημμένα, καλέσει τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω του κορωνοϊού, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν σήμερα να εγκαταλείψουν την Αθήνα.

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τα διόδια Ελευσίνας όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα περνούν το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου, προφανώς, να ταξιδέψουν για το χωριό τους.

Τόσο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα όσο και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας έστειλαν, χθες, ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ταξιδέψουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια ύστατη προειδοποίηση, μάλιστα, σημείωσε ότι από τη συμπεριφορά των πολιτών αυτό το Σαββατοκυρίακο θα κριθεί αν η κυβέρνηση θα λάβει περαιτέρω μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. «Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης. «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα. Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι.

Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε με οργή και στους… ταξιδιώτες στα νησιά λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου», επισημαίνοντας πως δημιουργούνται κίνδυνοι για τους ηλικιωμένους νησιώτες.