Γιώργος Οικονόμου: Τιμούμε την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821

Αγαπητοί συμπολίτες

Τιμούμε την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, ταυτόχρονα με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, χωρίς να μπορούμε να παραστούμε στην Θεία Λειτουργία, στην Δοξολογία, στην κατάθεση στεφάνου και φυσικά στην παρέλαση των παιδιών μας, γιατί η χώρα μας, σε συνθήκες πανδημίας, δίνει μία διαφορετική μάχη με τον κορωνοϊό που πρέπει να την κερδίσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Είναι όμως ευκαιρία, ανασύροντας στην μνήμη μας τα ιστορικά γεγονότα, να αναδείξουμε την πνευματική και εθνική μας κληρονομιά. Αυτή η ημέρα μας διδάσκει ότι το Ελληνικό Έθνος με ενότητα, αλληλεγγύη, αγωνιστικότητα και πειθαρχία μπορεί να μεγαλουργήσει και να ξεπεράσει κάθε κρίση. Γιατί η πατρίδα μας είναι οι άνθρωποί της, είναι ο τόπος μας για τον οποίο έχει χυθεί πολύ αίμα, είναι τα στελέχη μας που δίνουν καθημερινή μάχη για τα εθνικά και  κυριαρχικά μας δικαιώματα, είναι τα παιδιά μας , είναι το μέλλον τους που πρέπει να υπερασπίσουμε.

Αυτή την πεποίθηση την έχουν όλοι οι Έλληνες, χωρίς καμία πολιτική διάκριση, είναι το  μεγάλο μας εθνικό κεκτημένο, που πρέπει να το διαφυλάξουμε ως παρακαταθήκη στην νέα γενιά.

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

Χρόνια πολλά σε όλους.

Γιώργος Οικονόμου

Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α.

Επίτιμος Δ/ντης Υποδομών

Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

 «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»