Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Η Ελλάδα τιμά σήμερα την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821 και την έναρξη του νικηφόρου απελευθερωτικού αγώνα του σκλαβωμένου λαού μας, από το ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτω από μία ιδιαίτερη συγκυρία.

Δίνει μία μεγάλη εθνική μάχη για να αντιμετωπίσει μία παγκόσμια υγειονομική κρίση, έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και διαμορφώνει πρωτόγνωρα δεδομένα στην καθημερινότητά μας.

Όμως κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος. Η Ελλάδα έχει αποδείξει διαχρονικά ότι έχει αντοχές και παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει πάντα να ξανασταθεί όρθια.

Με ενότητα, αλληλεγγύη και ψυχραιμία θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Το ιστορικό παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει, να μας καθοδηγεί και αυτή τη φορά.

Παρά τις αντιξοότητες οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την κληρονομιά της επανάστασης του 1821 και των εθνικών αγώνων που οδήγησαν στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, τις αξίες που κληρονομήσαμε όπως την ανεξαρτησία, τη φιλοπατρία, την εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, έννοιες που αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας αυτή την περίοδο.

Οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να μην πάψουμε, παρά τη δύσκολη συγκυρία, να δίνουμε καθημερινό αγώνα για ανεξαρτησία, πολιτική και οικονομική, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη προκειμένου το μήνυμα της επανάστασης του 1821 να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους σύγχρονους «ήρωες» μας, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνουν καθημερινά μάχη για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας και την προστασία των πολιτών, αλλά και όσους εργάζονται καθημερινά για την εξυπηρέτηση των καθημερινών μας αναγκών. Είναι η ώρα που το «εμείς» πρέπει να νικήσει το «εγώ».

Είμαι πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε και αυτή την εθνική μάχη.

Εύχομαι χρόνια πολλά και δύναμη σε όλους τους Έλληνες.