“Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ΝΑ Αττικής”: Μήνυμα για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821

Έφεδροι Αξιωματικοί,

Ο φετινός διπλός εορτασμός, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής παλλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821, για πρώτη φορά στην ιστορία της πατρίδας μας, εν καιρώ ειρήνης, δεν θα εορτασθεί σε γεμάτες εκκλησίες με αρχιερατική θεία λειτουργία, δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αγωνιστών της επανάστασης, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και την πάνδημη συμμετοχή κλήρου και λαού.

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει σε άδειες εκκλησίες, χωρίς κατάθεση στεφάνων, λαμπρές στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις. Το κυριότερο όλων, σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, θα παραμείνει ερμητικά κλεισμένος στα σπίτια του, παρά το ελπιδοφόρο γεγονός της άνοιξης.

Πάνω από την χώρα αλλά και ολόκληρη την οικουμένη αιωρείται η θανατηφόρα απειλή της πανδημίας, ενός αόρατου και άγνωστου ιού, που επισκιάζει κάθε άλλο γεγονός.

Παράλληλα, ο εξ ανατολών τουρκικός κίνδυνος απειλεί την εθνική μας υπόσταση εκ νέου, οραματιζόμενος τον νεο-οθωμανικό δεσποτισμό και την αναίρεση όλων όσων ως ΄Εθνος επιτύχαμε με αίμα, αγώνες αλλά και ειρηνικά έργα όλα αυτά τα 199 χρόνια από την εθνεγερτήρια επανάσταση του 1821.

Ας εορτάσουμε λοιπόν ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί μέσα από τα σπίτια μας, σε νέες οικουμενικές συνθήκες που επιβάλλουν αναστοχασμό και εντιμότητα, την εθνική επέτειο και την ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας, κάνοντας το καθήκον μας σε ό,τι η περίσταση απαιτεί, συντηρώντας μέσα μας όμως άσβεστη την εθνική μνήμη και τους αγώνες για ελευθερία.

Χρόνια πολλά στη πατρίδα. Υγεία σε όλους. Ο θεός μαζί μας.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΑΝ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θεόδωρος Μπριάνης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεώργιος Μιχαήλ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
Ευάγγελος Θεοδοσόπουλος, Αντιπρόεδρος
Αθανάσιος Καρκάνης, Ταμίας
Μιχαήλ Φιλιππίδης, Έφορος
Μιχαήλ Δήμας
Αχιλλέας Μανωλόπουλος
Δημήτριος Πετεινάρας
Λουκάς Ρίζος