Ενημέρωση από το Δήμαρχο κ. Βασίλειο Ζορμπά

Αγαπητοί συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνω από πολλούς, διάφορα μηνύματα- προτάσεις-μέτρα, που πρέπει να ληφθούν αυτό τον καιρό της κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μπορώ να ενημερώσω μόνο σε ό,τι αφορά τον Δήμο και τη διοίκηση του Δήμου.

1.Όπως με ενημερώνει και με διαβεβαιώνει σε καθημερινή βάση, η Διευθύντρια των κοινωνικών υπηρεσιών, κ. Αντωνία Γκίνη, οι κοινωνικές δομές του Δήμου λειτουργούν, ενισχυμένες μάλιστα από προσωπικό των Παιδικών Σταθμών και του ΚΑΠΗ, όπως μαγείρους, αυτοκίνητα, οδηγούς, καθαρίστριες κ.λπ., επανδρώνοντας το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».  Όλοι οι συμπολίτες μας που ζήτησαν βοήθεια στα τηλέφωνα: 210-6005571 και 210-6080300, εξυπηρετήθηκαν.  Επίσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χαλανδρίου-Αγίας Παρασκευής (Σουλίου 62) παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη (Τμήμα ενηλίκων: 213-2037618, 213-2037637, 213-2037604 & 213-2037632. Παιδοψυχιατρικό τμήμα: 213-2037628 & 213-2037629).

Κάποιο περιστατικό που ανακοινώθηκε στο διαδίκτυο για το Κοινωνικό Φαρμακείο, αφορούσε άτομοπου ζητούσε φάρμακο το οποίο, όμως, δεν μπορούσε να δοθεί χωρίς ειδική συνταγή ιατρού (κόκκινη συνταγή).

Το Κοινωνικό Μαγειρείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργούν κανονικά.

Το Μαγειρείο είναι επανδρωμένο με δύο επιπλέον μαγείρους από τους Παιδικούς Σταθμούς, και το Παντοπωλείο  είναι έτοιμο να μοιράσει τρόφιμα για το Πάσχα.

2. Προσλαμβάνουμε 30 εργαζόμενους με 4μηνη σύμβαση για την καθαριότητα και 4 εργαζομένους στην Πολιτική Προστασία.

3. Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση για τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών, τα προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ, κ.λπ., θέλω να επισημάνω ότι τα οικονομικά ζητήματα θα τακτοποιηθούν μόλις λήξει ο «συναγερμός» και επαναλειτουργήσουν οι συγκεκριμένες δομές του Δήμου.  Εάν βέβαια, κάποιος συνάδελφος γνωρίζει πότε θα επαναλειτουργήσουν, ας μας ενημερώσει να πάρουμε απόφαση σήμερα.

4. Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, έχει αναστείλει όλες τις προσαυξήσεις, εισπράξεις, ρυθμίσεις, οι οποίες δεν χάνονται. Εάν χρειαστεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα ληφθεί όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

5. Ο Δήμος μας δεν έχει καταγεγραμμένους άστεγους, ούτε Ρομά.

6. Δημοτικά τέλη, κυλικεία εντός σχολικών μονάδων, ή οτιδήποτε άλλο ενοικιάζει ο Δήμος προς τρίτους, όλα θα εξετασθούν, όταν λήξουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και επανέλθουμε στην κανονικότητα.

7. Έχουν ξεκινήσει και επαναλαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση, οι απολυμάνσεις,  σε δημοτικούς χώρους που κινείται κόσμος και εργαζόμενοι, καθώς και η απολύμανση- πλύσιμο των κάδων σκουπιδιών. Οι απολυμάνσεις στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια (σχολεία, παιδικοί σταθμοί) θα γίνουν μόλις ενημερωθούμε για την επαναλειτουργία τους.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους του Δήμου μας για τον απαράμιλλο ζήλο που δείχνουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης, να ευχαριστήσω και τους δημοτικούς συμβούλους που με προτάσεις τους έθεσαν πολλά θέματα εν μέσω της πανδημίας και να τους διαβεβαιώσωότι τις ακούσαμε προσεκτικά και να επισημάνω,όμως, ότι «έχουν γνώσιν οι φύλακες».

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Διευθυντής ΕΣΥ

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής