Βαθιά πλέον ευαισθητοποιημένος ο Δήμος για τα Αδέσποτα της πόλης

Τριάντα συσκευασίες των είκοσι κιλών, συνολικά 600 κιλά ξηράς τροφής διέθεσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων της πόλης μας. Η κίνηση αυτή του Δήμου κρίθηκε αναγκαία λόγω του εγκλεισμού των δημοτών, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι συσκευασίες της ξηράς τροφής συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» και το Σάββατο 28 Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, μοιράστηκαν σε ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, προκειμένου να φροντίσουν για τη σίτιση αδέσποτων ζώων, κυρίως γάτες.

Η κτηνίατρος Ελευθερία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη του Προγράμματος του Δήμου για τα Αδέσποτα και Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας Νίκο Τζιντάνο και Χάρη Παπαδημητρίου, καθώς και με τη βοήθεια της Προέδρου του Συλλόγου Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής Ντίνας Μπουλούμπαση, είχαν ενημερώσει τους φιλόζωους συνδημότες μας για τον χρόνο και τον τόπο της διανομής και εφοδίασαν τους ενδιαφερόμενους με τις «ειδικές άδειες μετακίνησης».

Η διανομή της ξηράς τροφής πραγματοποιήθηκε τηρουμένων όλων των κανόνων ασφαλείας που επιβάλλουν οι παρούσες συνθήκες και με εξαιρετική οργάνωση. Ο κάθε φιλόζωος υπέγραφε για την ποσότητα που παραλάμβανε. Ταυτόχρονα, γινόταν καταγραφή στο αρχείο της Πολιτικής Προστασίας η περιοχή ευθύνης του, στην οποία θα γινόταν η σίτιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπεύθυνη του Προγράμματος, μαζί με τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας έκαναν και «κατ’ οίκον παράδοση» της ξηράς τροφής σε συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής καλεί όλους τους πολίτες, όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, ανάλογα με τη δυνατότητα του καθενός, να μην εγκαταλείψουν τα αδέσποτα της περιοχής μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.