Πάσχα 2020: Ερχεται απαγόρευση στο σούβλισμα – Ποιοι επιτρέπεται να σουβλίσουν αρνί

Ενώ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, οι αρχές προσανατολίζονται ενόψει Πάσχα σε νέους τυπικούς αλλά και άτυπους περιορισμούς που αφορούν τόσο τις μετακινήσεις όσο και το σούβλισμα του οβελία.

Οπως διεμήνυσε πριν λίγες ημέρες ο Σ. Πέτσας, φέτος το Πάσχα, θα εορταστεί αλλιώς.. καθώς δεν θα υπάρξουν σούβλες ούτε συναρθροίσεις και ο οβελίας θα ψηθεί στον φούρνο!

«Έχουμε ήδη πει ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί εξαιτίας του κορονοϊού, είναι ότι οι πιστοί θα παρακολουθήσουν τη Θεία λειτουργία από το σπίτι τους ενώ οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Οσον αφορά το σούβλισμα του αρνιού, αυτό δεν επιτρέπεται σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, ή υπαίθριους χώρους, όπου μπορεί να έχουν πρόσβαση οι γείτονες και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες και ένοικοι διαμερισμάτων, ούτε σε πολυκατοικίες.

Το ψήσιμο στην περίπτωση που ο πολίτης μένει σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα που έχει ταράτσα δική του, ή μεγάλο μπαλκόνι με εγκατάσταση για ψησταριά, τότε το έθιμο θα πραγματοποιηθεί, αυστηρά χωρίς καλεσμένους. Δηλαδή μόνο τα μέλη της οικογένειας του ψήστη.

Σκοπός του μέτρου είναι να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και σίγουρα για όποιον έχει χώρο και τηρήσει τα μέτρα (αυστηρώς και μόνο η οικογένεια) δεν θα πέσει κάποιο πρόστιμο.

Ο οβελίας λοιπόν φέτος θα μπει στο φούρνο με πατάτες, εκτός και εάν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν ιδιωτικό χώρο.

dikaiologitika.gr