Ψυχολογική στήριξη και βοήθεια από το “ΑΡΓΩ” διαδικτυακά και μέσω τηλεφώνων

Είμαστε εδώ και μπορούμε όλοι όσοι έχουμε ανάγκη, να αναζητήσουμε ψυχολογική στήριξη και βοήθεια.

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΡΓΩ» συνεχίζει να λειτουργεί και μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του «ΑΡΓΩ», 210 6520505 και ηλεκτρονικά, με μήνυμα, στο e-mail argoagp@yahoo.gr .

Θα επανέλθουμε με τις ομαδικές μας δραστηριότητες όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και ελπίζουμε η νέα πραγματικότητα να είναι  μία ευκαιρία για αναζήτηση και ανάδυση εσωτερικών αποθεμάτων που θα μας ενδυναμώσουν στον νέο τρόπο ζωής. Στην παρούσα φάση οργανώνουμε την λειτουργία ομάδων μέσω τηλεδιασκέψεων.

Παρακάτω προτείνουμε, δωρεάν υπηρεσίες, οργανωμένες δομές με τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης και τηλεδιάσκεψης από επαγγελματίες ψυχολόγους και ψυχιάτρους:

  1.  https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metadotika-kai-mh-metadotika-noshmata

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης από το ΕΚΠΑ και την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ,  Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

(i) Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Δευτέρα έως Παρασκευή, τηλ.210 7297 957, 10.00 π.μ – 4.00 μ.μ.  Σάββατο και Κυριακή, τηλ. 210 7289 240, 10.00 π.μ.- 4.00 μ.μ.

(ii) Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) για την αντιμετώπιση του ψυχολογικού αβοήθητου των συμπολιτών μας.

Λειτουργούν καθημερινά στο  Αιγινήτειο Νοσοκομείο 9 π.μ.- 7 μ.μ.

Γραμμή Βοήθειας 1:   Aiginitio1   (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 2:   Aiginitio2   (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 3:   Aiginitio3   (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 4:   Aiginitio4   (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 5:   Aiginitio5   (Skype account)

  •  Περιφέρεια 1110
  •  Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107

Είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους και σε όσους έχουν να αναφέρουν και επιθυμούν να επεξεργαστούν προβλήματα ή ερωτήματα που αφορούν σε ανηλίκους.

  •  Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197

 Απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ψυχοκοινωνικής φύσης, αλλά κυρίως απευθύνεται σε άτομα, οικογένειες και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που διέρχονται κάποιας μορφής κρίση.

Το μήνυμα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ μας αφορά όλους!

Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά με ευθύνη, αλληλεγγύη και θετική στάση. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας, και του Υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.