Σε δύο δρόμους παράλληλα οι λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού – Δείτε τον πίνακα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στις 2 Απριλίου 2020, οι φορείς λειτουργίας των υπαίθριων αγορών του Νόμου 4497/2017  σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν.4682/2020 δημοσιοποιούν την λειτουργία παράλληλων υπαίθριων αγορών στις περιοχές ευθύνες τους.

Για να δείτε τις νέες παράλληλες αγορές πατήστε εδώ.

Όσον αφορά το Δήμο Αγίας παρασκευής ισχύουν τα εξής:

Το μέτρο εφαρμόζεται στα πλαίσια ασφάλειας για την μη μετάδοση του κορωνοϊού μετά τον ορισμό των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων, τα σχετικά με τους παραγωγούς από άλλη περιφέρεια και την αναστολή λειτουργίας ορισμένων λαϊκών αγορών.

Οι δήμοι καθόρισαν τους νέους χώρους υπαίθριων αγορών εντός των ορίων τους οι οποίες θα λειτουργούν, παράλληλα, κατά την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες με τις λαϊκές αγορές που ήδη είναι γνωστές, οπότε οι λαϊκές αγορές στην Αττική από 111 έχουν διπλασιαστεί και πλέον, για όσο διαρκούν τα μέτρα, θα είναι 222 ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες και να αποφεύγεται ο συγχρονισμός.

Μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει το νέο μέτρο όσον αφορά την κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων στις αντίστοιχες περιοχές.