Γώγος για τα επεισόδια στην Αγία Παρασκευή: Ανησύχησα, νομίζουν ότι τέλειωσε η επιδημία

Την ανησυχία του για το πάρτι των 300 ατόμων στην Αγία Παρασκευή, εξέφρασε ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Φυσικά το φοβάμαι, ήταν η δεύτερη ημέρα (άρσης των μέτρων). Φανταστείτε να ανοίξουν και τα μαγαζιά, τόνισε.

Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι στην φάση που βρισκόμαστε στόχος ήταν να δοθεί προσοχή στο μετρό, στα λεωφορεία και τα μέσα μεταφοράς «και τελικά προκύψανε πολλοί άλλοι πυρήνες χειρότεροι».

«Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Νομίζω κατάλαβε ότι τελείωσε το θέμα, έχουμε μηδέν κρούματα δεν έχουμε καμία προοπτική για νέα κρούσματα και φέρεται όπως φερόταν πίσω από την επιδημία. Πραγματικά ανησύχησα», σημείωσε ο καθηγητής.

Τόνισε πως στην παρούσα κατάσταση ο στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση στα λίγα κρούσματα που θα υπάρχουν και η περιχαράκωση με ιχνηλάτηση. «Άντε να ιχνηλατήσει κανείς αυτό που έγινε στην Αγία Παρασκευή», σημείωσε.

Πάρτι εκατοντάδων νεαρών στην πλατεία Αγίας Παρασκευής

Παρά τις συστάσεις, στην Αγία Παρασκευή ομάδα περίπου 400 νεαρών έκανε πάρτι σε πλατεία με μπύρες. Επέμβαση της αστυνομίας με ΜΑΤ και επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομίας σημειώθηκαν μετά τις 23.30 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στην πλατεία όπου βρισκόταν ομάδα νεαρών.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν επεισόδια επί της οδού Ασημακοπούλου με την αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών.