Δήλωση του συλλόγου Τσακού για τα τεκταινόμενα της περιοχής

Οι εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης τους τελευταίους μήνες, ενδυνάμωσαν ιδιαίτερα τις έννοιες της ατομικής και της συλλογικής ευθύνης και ανέδειξαν την υποχρέωση του κράτους απέναντι στους πολίτες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

     Σ΄ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, τόσο η κεντρική διοίκηση, όσο και η

τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλουν – περισσότερο από ποτέ – να στηρίξουν αποτελεσματικά τους πολίτες που πλήτονται και να επιδείξουν άμεσα αντανακλαστικά, ώστε να βελτιώσουν τη ζωή, όχι μόνο σε υγειονομικό επίπεδο, αλλά και σε επί μέρους σημεία, τα οποία είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των κατοίκων. Ειδικά δε, οι Δήμοι της χώρας, οφείλουν να μην εγκαταλείπουν τα μεγάλα έργα που προγραμματίζουν ή έχουν σε εξέλιξη, κυρίως όμως να μην εγκαταλείπουν τα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία της πόλης.

     Δυστυχώς όμως, στην πόλη μας τους τελευταίους μήνες, η καθημερινότητα έχει εγκαταλειφθεί, και παρά τις τακτικές οχλήσεις μας,οι

αρμόδιοι δεν ανταποκρίνονται σε αυτό, για το οποίο εξελέγησαν. Ιδιαίτερα στη περιοχή του Τσακού, η κατάσταση χαρακτηρίζεται, το λιγότερο, απογοητευτική, με τις γειτονιές και τους δημόσιους χώρους να παρουσιάζουν πλήρη εγκατάλειψη.

     Κατ΄ αρχάς το οικοδομικό τετράγωνο 118 – του οποίου το ιδιοκτησιακό καθεστώς βρίσκεται ακόμα στον αέρα, παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε  για επιτάχυνση των διαδικασιών – έχει μετατραπεί , χωρίς υπερβολή, σε χωματερή, αφού έχουν εγκαταλειφθεί δεκάδες αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, τροχόσπιτα, ακόμα και φορτηγά ψυγεία. Είναι γεμάτο σκουπίδια, παρότι συνορεύει με το 3ο δημοτικό, ενώ θα περιμέναμε, υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες, να έχει ληφθεί μέριμνα για μια συστηματική καθαριότητα του χώρου. Σημειώνουμε επίσης, ότι δεν υπάρχει κατάλληλος φωτισμός, με αποτέλεσμα οι Τσακιώτες να νιώθουν ανασφάλεια, λόγω συγκεκριμένων περιστατικών που έχουν συμβεί,και να αποφεύγουν την από εκεί διέλευσή τους.

Η πλατεία Τσακού, στην οποία βρίσκεται και το Β΄ΚΑΠΗ, παρουσιάζει επίσης αποκαρδιωτική εικόνα. Πιο συγκεκριμένα, το κτίριο έχει μουντζουρωθεί από όλες τις πλευρές και μοιάζει σχεδόν εγκαταλελειμμένο. Από την πλευρά της πλατείας μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί δύο λαμαρίνες ως στέγαστρα, οι οποίες όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά, που παίζουν τριγύρω. Είκοσι δύο λάμπες είναι καμένες, κάποιες μάλιστα κατεστραμμένες και όλη η περιοχή είναι υποφωτισμένη.

Στο εμπορικό κέντρο του Τσακού, τα πεζοδρόμια παραμένουν σε πολλά σημεία σπασμένα και κατεστραμμένα, δυσκολεύοντας την κίνηση των γονιών με καρότσι, των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ηλικιωμένων. Πρόσφατα μάλιστα, συμπολίτισσά μας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε σε ένα τέτοιο πεζοδράμιο.  Επίσης, στα φρεάτια της Ελευθερίου Βενιζέλου και της Λάμπρου Κατσώνη, έχουν αφαιρεθεί τα προστατευτικά καλύμματα κι έχουν μείνει ανοιχτά σημεία ιδιαίτερα επικίνδυνα, αν κάποιος πέσει μέσα.

     Το παρκάκι της    διασταύρωσης Ελευθερίου Βενιζέλου και Ναπολέοντος Ζέρβα, παρά το κονδύλι του συμμετοχικού προϋπολογισμού, που θα εξασφάλιζε την ανάπλαση κι άρα την αναβάθμιση του

και όλης της περιοχής, παραμένει δυστυχώς μια υπερφορτωμένη γωνιά ανακύκλωσης, με επτά κάδους, τους οποίους, άγνωστοι αναποδογυρίζουν και αδειάζουν στο δρόμο τη νύχτα, ενώ μέσα στο πάρκο τα μπάζα, τα χόρτα και τα απορρίμματα δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση.

     Η Δημοτική Αρχή,που έχει αναλάβει εδώ κι οκτώ μήνες, την Διοίκηση του Δήμου, ουδέποτε έστειλε κλιμάκιο αιρετών και υπαλλήλων στην περιοχή, για να αξιολογήσει τα προβλήματα και να υιοθετήσει λύσεις, ενώ αν λάβουμε υπόψιν, την παντελή έλλειψη έργων για τον Τσακό, από το τεχνικό πρόγραμμα, που πρόσφατα ψηφίστηκε, αντιλαμβανόμαστε τις διαθέσεις της Δημοτικής Αρχής για τη περιοχή μας.  Και τα προβλήματα συνεχίζονται… Θα επανέλθουμε και με τα πιο σοβαρά… 

                                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Π.ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ          Ι.ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ