Κώστας Τσιαμπάς: Όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις θα συναινέσουν και να συνεννοηθούν κάνοντας το πρώτο βήμα

Τα προβλήματα από τις συγκεντρώσεις των νέων στη πλατεία της Αγ. Ιωάννου  είναι υπαρκτά από 10ετίας και πλέον, στην ίδια ένταση, περιεχόμενο και δράσεις.

Κατά καιρούς και ειδικά προεκλογικά δόθηκαν πολλές υποσχέσεις και έγιναν βαρύγδουπες  δηλώσεις, με φόντο πάντα  τις  επισκέψεις  στο Αστυν. Τμήμα, ότι θα λυθεί το πρόβλημα.

Όλα ήταν συνειδητά  ψέματα και το ήξεραν αυτοί που τα έλεγαν, για τον απλούστατο λόγο ότι  μεν ο Δήμος δεν έχει τα μέσα, το προσωπικό και τη νομιμότητα για συγκεκριμένες  ενέργειες  (συλλήψεις κλπ). Η δε Αστυνομία δήλωνε σε όλες τις συναντήσεις,  ότι δεν είχε τη δυνατότητα να λύσει ριζικά και διαχρονικά το πρόβλημα. Αυτό   το γνώριζαν οι υποσχόμενοι.

Τα παραπάνω για την ιστορία και για να σταματήσουν οι αλληλοκατηγορίες. Όποιος τα αμφισβητεί να παρουσιάσει στοιχεία, εγώ θα τους θυμίσω από το 2011 που εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος, μέχρι και 31 Αυγ. 2019 όλες τις συναντήσεις στο Δήμο με τους αρμόδιους φορείς.

Δυστυχώς δεν  έγινε σωστή πρόβλεψη  και δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δυνατότητες  της πανδημίας  και   αντί να αιφνιδιαστούν οι συναθρoιζόμενοι  – συγχρωτιζόμενοι,   αιφνιδιάστηκε η Δημοτική Αρχή.

Το πρόβλημα  ακουμπάει όλη τη πόλη,  ιδιαίτερα δε τους περίοικους  και δεν ενδείκνυται για παραταξιακή αντιπαράθεση και επιτέλους πρέπει να λυθεί.

Προτείνουμε

α. Οι δημοτικές παρατάξεις με πνεύμα αμοιβαίων υποχωρήσεων  να βρουν κοινά αποδεκτή λύση για τα έργα υποδομής της πλατείας, υπό την καθοδήγηση των  μηχανικών, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και  τον ανάδοχο του έργου.

β. Να ολοκληρωθούν οι  διαδικασίες  του διαγωνισμού και να  αρχίσουν  άμεσα οι εργασίες  ανάπλασης  της πλατείας. Στο στάδιο που βρίσκεται ο διαγωνισμός  είναι  αδύνατον να ακυρωθεί χωρίς σοβαρές  νομικές και οικονομικές  επιπτώσεις  για το Δήμο και την  απώλεια της χρηματοδότησης

γ. Οι Δημοτικές Παρατάξεις να συναινέσουν σε μία κοινά  αποδεκτή λύση και να συνεργασθούν με το σύλλογο της Αγίου Ιωάννου για τη χρήση της πλατείας λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφούμενη  νέα  πρόταση των εμπορικών  συλλόγων και δημοτικών αρχών προς την Κυβέρνηση.

δ. Ομόφωνα το Δημοτικό  Συμβούλιο, να ζητήσει από την πολιτεία, να λάβει  τα απαραίτητα  μέτρα ώστε σε συνδυασμό με την ανάπλαση να λυθεί διαχρονικά  το πρόβλημα.

ε. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λυθεί το πρόβλημα όπως και άλλα πολλά, για το καλό της πόλης,  είναι  ότι οι Δημοτικές Παρατάξεις θα συναινέσουν και να συνεννοηθούν  κάνοντας  το πρώτο βήμα,   η εκάστοτε,  δημοτική Αρχή,   με αρχές ηγεσίας και όχι ηγεμονισμού.

Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου αναστήστε  τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και την Συνεργασία  για το καλό της πόλης . 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

Κωνσταντίνος  Τσιαμπάς

Υποστράτηγος ε.α.

τ. Δημοτικός Σύμβουλος

τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

τ.Διοικητής ΓΝ Σπάρτης