“Λαΐκή Συσπείρωση” Μόνο η υπεύθυνη στάση και ο διάλογος μπορούν να φέρουν αποτελέσματα

Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής  που άφησε χωρίς σχέδιο, να περάσουν οι μέρες όταν όλοι γνώριζαν την πιθανή εξέλιξη, είναι μεγάλη. Η παρέμβαση των ΜΑΤ,  ήταν μια κίνηση απαράδεκτη, επικίνδυνη για τα παιδιά μας, προσβλητική για την πόλη μας. Ο διάλογος και η πειθώ να πάρει τη θέση της καταστολής.

Η αυθόρμητη συνάθροιση εκατοντάδων πολιτών  είναι απόλυτα λάθος, απερισκεψία και επιπολαιότητα, που μπορεί να φέρει πίσω κρούσματα και θανάτους, καραντίνες, κλειστά καταστήματα, μεγαλύτερη ανεργία, περιορισμούς.

Η πλατεία του Άγιου Ιωάννη είναι μια όμορφη, ζωντανή πλατεία που έχει χρήση όλη την ημέρα, που τα βράδια κατακλύζεται από νέα παιδιά, που δεν θέλουν ή δεν έχουν να δώσουν τα 10 ευρώ σε κάποιο καφέ. Και εγώ στην ηλικία τους εκεί θα ήμουν…

Τα σχέδια ανάπλασης της Δημοτικής αρχής Σταθόπουλου εκτός του ότι ήταν πανάκριβος, δυσανάλογος με τις ελλείψεις της πλατείας και των αναγκών της πόλης, είχε σαν στόχευση όπως είχε δηλωθεί, την απομάκρυνση της νεολαίας, (πρόταση που στηρίζει και ο Οικονόμου). Θεωρούν τα παιδιά στην πλατεία πρόβλημα…

Αντίστοιχη βάση είχε  και η προσπάθεια της ίδιας Διοίκησης, εμπορευματοποίησης της πλατείας με διάθεση τμήματός της σε επιχειρηματία εστίασης, κίνηση που αποτράπηκε με την παρέμβαση της Λαικής Συσπείρωσης και του τοπικού Συλλόγου. Καμιά εμπορική χρήση στην Πλατεία.

Αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο η έλλειψη ελεύθερων χώρων, σύγχρονων, διαμορφωμένων, απαραίτητων για να ανασάνει η πόλη που παραμένει αποκλεισμένη από τον Υμηττό. Άμεση απόδοση της έκτασης του Υπουργείου Γεωργίας. Χρηματοδότηση για τις υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη.

Οφείλουμε να ανοίξουμε την συζήτηση, Δημοτικό Συμβούλιο, Φορείς και Συλλογικότητες, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την τέχνη, το βιβλίο, τη μουσική, το θέατρο, των προγραμμάτων που απευθύνουμε στη νεολαία μας, για να βρει περιεχόμενο ο ελεύθερος χρόνος της.

Απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στη ζωή μας, όπου προβάλλεται η ατομική ευθύνη θέλοντας να κρύψει τις σοβαρότατες ελλείψεις σε υποδομές αλλά και των μέτρων σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας που θα ακολουθήσουν, να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε την κρίση να μην την πληρώσει πάλι ο λαός.

Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανδρέας Γκιζιώτης, Γιώργος Τσιμπουκάκης.