Ξεμπλόκαραν οι 6 πεζογέφυρες – Σύντομα θα έχουμε και 2η πεζογέφυρα στην Αγ. Παρασκευή

Λ. Ποσειδώνος, Άλιμος, εργασίες κατασκευής πεζογέφυρας (μία εκ των 6)

Έχουμε επισημάνει από το Φεβρουάριο του 2020 τη στάση εργασιών στην κατασκευή της δεύτερης πεζογέφυρας στη Λ. Μεσογείων (οδό Ευαγγελιστρίας στο πρ. ΙΚΑ) στην Αγία Παρασκευή. Η συγκεκριμένη πεζογέφυρα είναι μία από τις έξι που κατασκευάζονται σε βασικούς άξονες στο Λεκανοπέδιο Αττικής, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020».

Φαίνεται όμως ότι τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το aparaskeviimages.gr από τον ανάδοχο του έργου, εντός των επόμενων μηνών θα ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί προς χρήση. Στη σειρά κατασκευής πρώτη είναι η πεζογέφυρα στο Δήμο Αλίμου, ακολουθεί ο Δήμος Χαϊδαρίου και αμέσως μετά οι εργασίες θα μεταφερθούν στην Αγία Παρασκευή.

Οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου με γοργούς ρυθμούς στην πεζογέφυρα του Αλίμου, στη Λ. Ποσειδώνος (από όπου και οι φωτογραφίες). Με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για ένα μήνα (8/5 – 8/6) ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα της λεωφόρου προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αποπερατωθεί η πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την πεζογέφυρα που είχε διεκδικήσει ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και δημοπρατήθηκε το Μάρτιο του 2017 από το υπουργείο Υποδομών, θα έχει την ευκαιρία να τη δει να ολοκληρώνεται επί δικής του θητείας.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ

Λ. Ποσειδώνος, Άλιμος, εργασίες κατασκευής πεζογέφυρας (μία εκ των 6)