5 αθλητικά σωματεία συμφωνούν με τη χωροθέτηση του αθλητικού κέντρου Πευκακίων

Σε δήλωση σχετική με τη χωροθέτηση του αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια και την διαβούλευση του σχεδίου που προτείνει ο Δήμος, προχώρησαν πέντε (5) αθλητικά σωματεία της Αγίας Παρασκευής. Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι:

Ι. Σερκεδάκης – Όμιλος Αντισφαίρισης, Μ. Κεχρής – Α.Ε.Α.Π., Ι. Πάνου – ΑΣ Ολυμπιάδα, Β. Τσαγκάρης – Α.Σ.Α.Π. και Δ. Μανιάτης – Α.Ο.Α.Π. (ποδόσφαιρο).

Ακολουθεί η δήλωση.

Μετά την κοινοποίηση για την χωροθέτηση του αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια τα αθλητικά σωματεία της πόλης έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

Όλοι γνωρίζουμε ότι υποχρέωση της πόλης είναι να εξασφαλίσει αθλητικές υποδομές και ο κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση στην Άθληση, ασχέτως εάν είναι οργανωμένη η όχι. Στο σχέδιο που μας απεστάλη υπάρχει σύμμετρη κατανομή των αθλημάτων που σέβεται την αθλητική παράδοση της πόλης μεν, αλλά και την ήπια κινητική δραστηριότητα των κατοίκων (τρέξιμο περπάτημα ποδηλατάκια πατίνια κτλ.)

Επικουρικά θα πρέπει να γίνει μελέτη ώστε να Δημιουργηθούν οι κατάλληλες κυκλοφοριακές προϋποθέσεις οχημάτων και πεζών (πεζόδρομοι και δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα πέριξ του αθλητικού κέντρου και της γύρω περιοχής να δημιουργηθούν δίκτυα ποδηλατόδρομου.

Στο ΦΕΚ προσδιορίζεται ο συγκεκριμένος χώρος ως χώρος Αθλητικών εγκαταστάσεων και βάσει της πολεοδομικής άδειας και των όρων δόμησης και όπως προκύπτει από το σχέδιο είναι σαφές ότι ο χώρος διατηρεί σε πράσινο τα δύο τρίτα του υποχρεωτικός  αφηεμένου ακάλυπτου χώρου.

Επίσης φαίνεται ότι υπάρχει χαμηλό ποσοστό κάλυψης και δόμησης εξυπηρετώντας όμως σφαιρικά τις αθλητικές ανάγκες της πόλης και κάνει το αθλητικό κέντρο να φαντάζει ως ανοιχτή πολιτεία !

Πιθανές στο μέλλον, αν παραστεί ανάγκη, μικροαλλαγές δεν θα πρέπει να  αλλοιώνουν το χαρακτήρα της πρότασης και θα πρέπει να δίδουν ισοδύναμο αποτέλεσμα.

Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα για το κλειστό γυμναστήριο και το προπονητήριο που είναι οι δύο μεγαλύτεροι όγκοι ευρίσκονται βυθισμένοι στο έδαφος με αποτέλεσμα να μη δημιουργούν κανένα οπτικό εμπόδιο σε Κατοικίες της περιοχής 

Επίσης διαπιστώσαμε ότι η πρόταση περιλαμβάνει και τον αναγκαίο αριθμό θέσεων στάθμευσης ώστε να μην προκληθεί καμιά επιβάρυνση στην περιοχή.

Τα αθλητικά σωματεία εξετάσαμε το σχέδιο και συμφωνούμε καταρχάς απολύτως ως προς την φιλοσοφία της χωροθέτησης, και την λειτουργία των γηπέδων σε κάθε άθλημα.