Η 2η φάση επαναλειτουργίας της Ελληνογαλλικής Σχολής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

Κινήσεις που προφυλάσσουν, αποστάσεις ασφαλείας, αντισηπτικό διάλυμα, μάσκες, σαπούνι, συνθήκες υγιεινής. Σε αυτή την εξειδικευμένη ορολογία, ιατρικού περιεχομένου, που βέβαια κανείς δεν πρέπει να φοβάται, θα θέλαμε να προσθέσουμε και το δικό μας, διαφορετικό λεξιλόγιο: προσήλωση, μέθοδος, ανάληψη ευθύνης, επιμονή, θάρρος, θέληση, επιθυμία και χαρά. Ναι, χαρά. Ακόμα κι αν φαντάζει προκλητική η λέξη αυτή στις δεδομένες περιστάσεις, είναι ικανοποιητικό να ξαναβρίσκει κανείς το ρυθμό του. Όπως ακριβώς ο ασθενής που βγαίνει από την περίοδο ανάρρωσης, μαθαίνοντας να περπατά από την αρχή, έτσι και το Σχολείο μας ξαναβρίσκει τα πατήματά του. Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και των δύο τμημάτων, παίρνουν τη σκυτάλη ο ένας από τον άλλο, αφού προσέρχονται στο Σχολείο μέρα παρά μέρα. Το προσωπικό μας, σε καθημερινή βάση τους πλαισιώνει, τους επιτηρεί και τους συμβουλεύει πάνω στην τήρηση των οδηγιών για την εφαρμογή των προβλεπόμενων συστάσεων.

Σε αυτή τη δεύτερη φάση της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, στο Σχολείο μας προσήλθαν στις 19 Μαΐου 300 μαθητές. Ο ίδιος ο κ. Πρέσβης ήταν παρών στις 07:30 το πρωί για να βεβαιωθεί ότι ο μηχανισμός προστασίας συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας που θέσπισε η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά λειτουργεί σωστά. Φαίνεται ότι το Σχολείο μας ανταποκρίθηκε άριστα σε αυτή την πρόκληση. Την πρώτη σχολική ώρα χρειάστηκαν μόλις 25 λεπτά για να μπορέσουν όλοι οι μαθητές να φτάσουν στις αίθουσές τους. Είχε προηγηθεί σύντομη ενημέρωση για τον τρόπο απολύμανσης των χεριών με αντισηπτικό διάλυμα και μετά από τη θερμομέτρησή τους.

Χαιρετίζουμε θερμά το έργο όλου του προσωπικού του σχολείου μας. Του νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, των διοικητικών υπηρεσιών, του προσωπικού στην Υπηρεσία Σχολικής Ζωής και βέβαια το έργο όλων των εκπαιδευτικών που πιστοί στη δέσμευσή τους έναντι των μαθητών μας προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν, όπως πάντα, τα μέγιστα.

Οι νοσηλευτές μας στέκονται δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς βοηθώντας τους να κατανοήσουν και να μπορούν να αξιολογούν τη διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου. Μας διαβεβαιώνουν ταυτόχρονα ότι μπορούμε τόσο ατομικά όσο και συλλογικά να δράσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι μας να είμαστε και να παραμείνουμε ασφαλείς και προστατευμένοι. Είναι ένα μήνυμα που αφορά στην υγιεινή αλλά και μήνυμα αγωγής του πολίτη, που έχει στόχο να αλλάξουμε τις συνήθειές μας προς όφελος όλων μας. Το τεχνικό προσωπικό από τη μεριά του ανταποκρίθηκε υιοθετώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού και τη διευθέτηση των χώρων. Τέλος, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Σχολικής Ζωής μεριμνούν, ώστε τα παιδιά να κυκλοφορούν τηρώντας τους κανόνες υγιεινής. Το Σχολείο μας θα ήθελε να απευθύνει σε όλους τους ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Το πρώτο αυτό στάδιο το περάσαμε και αυτό είναι εξέχουσας σημασίας. Η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά έθεσε πειραματικά σε λειτουργία ένα μηχανισμό ο οποίος θα μας επιτρέψει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και καλύτερα ακόμη και για μία υπό ειδικές συνθήκες, ενδεχομένως, έναρξη του επόμενου σχολικού έτους 2020-2021. Στη συλλογή φωτογραφιών μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τη διαδικασία του σχεδίου που τέθηκε σε εφαρμογή.