Παραδόθηκαν κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αττικής

Γ. Πατούλης: «Πρώτοι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής δίνουν το παράδειγμα στην αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών – Εργαζόμαστε όλοι μαζί για μία πράσινη Αττική και ένα καλύτερο περιβάλλον»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παραδόθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα του Βορείου Τομέα Αθηνών κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης. Η σχετική δράση εντάσσεται  στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος διαλογής στην πηγή που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.  

Τους ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών διαλογής στην πηγή παρέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την παράδοση των κάδων δήλωσε: «Πρώτοι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής δίνουν το παράδειγμα στην αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών. Εργαζόμαστε όλοι μαζί για μία πράσινη Αττική και ένα καλύτερο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές. Η ανταπόκριση εργαζομένων και πολιτών στο κάλεσμά μας για ανακύκλωση και μείωση του όγκου των υλικών που καταλήγουν για εναπόθεση, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε δυναμικά την προσπάθεια ενίσχυσης του κινήματος ανακύκλωσης»

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λ. Κεφαλογιάννη δήλωσε:

 «Έχουμε ξεκινήσει δυναμικά μία νέα αρχή στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. Το 2020 έχει ανακηρυχτεί Έτος Ανακύκλωσης και παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε με την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, η εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη στα θέματα που άπτονται της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι σαφής, να μην γίνει ούτε βήμα πίσω. Χαιρόμαστε που ήρθε και η σειρά του Βορείου Τομέα να παραλάβει τους κάδους εσωτερικής χρήσης και ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη. Όλοι μαζί έχουμε βάλει το μεγάλο στοίχημα να πετύχουμε ώστε να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πρότυπο στην ορθή διαχείριση απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών και θα το πετύχουμε».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 213-2063501, 504, 210-6993404 Fax: 213-2063513 Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr