Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει ποδηλατική δράση στο Πεδίον του Άρεως την Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 18.00 μ.μ. έως 20.00μ.μ.

του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει ποδηλατική δράση  στο Πεδίον του Άρεως  την Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 18.00 μ.μ. έως 20.00μ.μ.  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής. Η ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών σε  θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Περιφέρειας . Για τον λόγο αυτό εργαζόμαστε συστηματικά  προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα συμβάλουν στη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί στοχευμένες δράσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο να μπει το ποδήλατο στην καθημερινότητα όλων των πολιτών. 

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας ημέρας Ποδηλάτου η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνει με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και τη συμμετοχή του Αθλητικού Συλλόγου ΦΟΙΝΙΚΕΩΝ ποδηλατική δράση  «Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές στο Πεδίον του Άρεως  Ποδηλατώντας» την Παρασκευή 5-6-202 και ώρα 18.00 μ.μ. έως 20.00μ.μ. Στη δράση θα συμμετέχει και η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Ποδηλασίας Βαρβάρα Φασόη

Να σημειωθεί ότι, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού η συμμετοχή στη δράση θα είναι αυστηρά περιορισμένη και προσαρμοσμένη στα μέτρα προστασίας και προάσπισης της δημόσιας υγείας.