Πλατεία Άη Γιάννη: Περιμένοντας τον δήμαρχο να «πράξει το καθήκον» του…

Τις 5 προτάσεις που κατέθεσε στην πρόσφατη συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με την πλατεία Άη Γιάννη έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, επιβεβαιώνοντας πλήρως την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», ότι ο κ. Βασίλης Ζορμπάς έχει συγχύσει το αξίωμά του και, αντί για δήμαρχος, διεκδικεί ρόλο «χωροφύλακα»!

Και οι 5 προτάσεις, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος -πλην ίσως του δημάρχου;- είναι κατασταλτικού χαρακτήρα και αφορούν αποκλειστικώς την αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Όσο για τη θετική στάση των επικεφαλής των παρατάξεων σε αυτές, τι αλήθεια περίμενε ο κ. Ζορμπάς; Υπήρχε περίπτωση δημοτικός σύμβουλος να διαφωνήσει με την εφαρμογή του νόμου;

Μόνο που δεν είναι αυτή η αποστολή του Δημοτικού Συμβουλίου και της διοίκησης ενός δήμου κ. Ζορμπά. Η δική μας δουλειά δεν είναι να επισημαίνουμε τα πολλά προβλήματα της πόλης, αλλά να εργαζόμαστε για να βρούμε λύσεις σε αυτά. Το να υποδεικνύει η δημοτική αρχή στην Αστυνομία πώς θα κάνει τη δουλειά της στην πλατεία Άη Γιάννη μάλλον πολιτική αμηχανία υποδηλώνει και σίγουρα αποκαλύπτει την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να λειτουργήσει ως ψυχαγωγική εστία για την ευρύτερη περιοχή.

Αν σήμερα η πλατεία Άη Γιάννη δεν έχει την εικόνα που όλοι θα θέλαμε στην Αγία Παρασκευή αυτό οφείλεται στην ανικανότητα των τελευταίων διοικήσεων να σκύψουν υπεύθυνα πάνω στα προβλήματα του Δήμου. Φαίνεται ότι 3,5 + 1 χρόνια διοίκησης Ζορμπά και τα 5 χρόνια διοίκησης Σταθόπουλου (σχεδόν μια 10ετία, δηλαδή) δεν ήταν αρκετά για να «κτισθεί το γιοφύρι» της πλατείας Άη Γιάννη. Και, ως γνωστόν, όταν κάποιος δεν έχει να προτείνει κάτι, προτιμά να καταγγέλλει αορίστως και να περιμένει «εξωτερική» βοήθεια για να του λύσει το πρόβλημα.

Μόνο που η Αγία Παρασκευή δεν μπορεί να περιμένει πότε ο κ. Ζορμπάς θα τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε πριν περίπου έναν μήνα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης(!), ότι αυτή τη φορά «θα πράξει το καθήκον του» για την πλατεία Άη Γιάννη. Αυτό, μάλλον, θα έπρεπε να το έχει πράξει από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ως δήμαρχος. Ας ελπίσουμε ότι, έστω κι αργά, θα το συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή…