ΟΧΙ της «Νίκης» του Γιάννη Σταθόπουλου στην λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Προφανώς ο εγωισμός είναι μεγαλύτερος από την συναίνεση που προσπαθούμε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνόν κόμμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απ’ ότι φαίνεται τη μεγαλύτερη δυσκολία προσαρμογής την έχει ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγία Παρασκευή, κ. Γιάννης Σταθόπουλος.

Ο κ. Σταθόπουλος και η παράταξή του έδειξαν από το ξεκίνημα της δημοτικής Αρχής Ζορμπά, ότι ουδεμίαν σχέση έχουν με τον ορισμό της συναίνεσης.

Εκφράζω αυτές τις σκέψεις ορμώμενη από τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν λοιπόν ήρθε θέμα για τη λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου στην αυλή του 2ου Γυμνασίου με τη μορφή 40 προβολών ταινιών και μιας συναυλίας της Φιλαρμονικής, η «Νίκη των πολιτών» σύσσωμη παρέμεινε αντίθετη και φυσικά ήταν η ΜΟΝΗ που ψήφισε αρνητικά. Προφανώς μετράει περισσότερο το ποιανού «θα περάσει» η άποψη, από την ψυχαγωγία των δημοτών. Σκέφτομαι πως ίσως θα ταίριαζε μια ακόμα αλλαγή στο όνομα της παράταξης και να γίνει «Νίκη επί των πολιτών».

Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους και τις αντιρρήσεις τους, αλλά τελικά συναίνεσαν για το φετινό καλοκαίρι λόγω των ειδικών αναγκών (πανδημία κορωνοϊού).

Ακόμα και ο κ. Γιώργος Οικονόμου της «Νέας Αρχής» υπήρξε διαλλακτικός, αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα αυτού του τρόπου λειτουργίας του θερινού σινεμά και ο ίδιος και η δημοτική του ομάδα υπήρξαν θετικοί στην ψηφοφορία.

Το ίδιο και ο κ. Γιώργος Τσιμπουκάκης της Λαϊκής Συσπείρωσης -εκπροσωπώντας τον επικεφαλής Ανδρέα Γκιζιώτη- τόνισε ότι ο φυσικός χώρος του κινηματογράφου είναι το πάρκο Στ. Κώτσης, αλλά λόγω συνθηκών επιβάλλεται να λειτουργήσει φέτος στο 2ο Γυμνάσιο.

Θα μείνω στην επισήμανση που έκανε ο επικεφαλής των «Αλλάζουμε», κ. Γιάννης Μυλωνάκης, ο οποίος πολύ σωστά είπε ότι αντί να συζητούν για το ποια είναι τα μέτρα που θα ληφθούν για την μη διασπορά του ιού, ασχολούνται με πιο επουσιώδη θέματα. Και πράγματι είναι παιδιάστικο να ασχολούνται επιμόνως εκπρόσωποι των πολιτών με την τοποθεσία (από τη στιγμή που δόθηκαν όλες οι διαβεβαιώσεις), αντί να ελέγχουν τα μέτρα που θα κρατήσουν ασφαλείς τους πολίτες-θεατές.

Να ενημερώσω δε όσους κόπτονται τόσο πολύ για τις πιθανές ζημιές που μπορεί να υποστεί το σχολείο, ότι σχεδόν όλα τα σχολεία της πόλης χρησιμοποιούνται ετησίως για εκδηλώσεις δημοτικές, συλλογικές, φορέων και δεν έχουν καταστραφεί (αλλοίμονο!!!).

Και εντέλει, αρχίζει να κουράζει αφάνταστα αυτή η εμμονή με τον δημοτικό κινηματογράφο, λες και πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου …

Όπως είναι κουραστικό να μιλούν για νομιμότητα εκείνοι που την προηγούμενη 5ετία τον λειτουργούσαν παράνομα στο πάρκο Σταύρος Κώτσης, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο τότε δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και τους επιβλήθηκε και πρόστιμο από την Υπηρεσία Δόμησης (πρώην Πολεοδομία) για αυθαίρετη κατασκευή (οθόνη προβολής). Μην τα ξεχνάμε αυτά!

Συνοψίζοντας, στην ψηφοφορία του θέματος όλοι ψήφισαν ΝΑΙ (22) εκτός της δημοτικής ομάδας του κ. Σταθόπουλου που ψήφισε ΟΧΙ. Και στο αμέσως επόμενο θέμα που αφορούσε χρηματική ενίσχυση του ΠΑΟΔΑΠ ύψους 50.000€, μέσα στα οποία περιλαμβάνονταν και τα έξοδα λειτουργίας του κινηματογράφου, οι σύμβουλοι της ΝΙΚΗΣ δήλωσαν «αποχή» εκτός του κ. Παπαμιχαήλ που ψήφισε ΟΧΙ.

Υ.Γ. Τολμώ να επισημάνω ότι ο κ. Μυλωνάκης αρχίζει να γίνεται η «φωνή της λογικής» ανάμεσα στην Αντιπολίτευση, παρότι ηλικιακά είναι μικρότερος από πολλούς συναδέλφους του συμβούλους. Εστιάζει στα σημαντικά και δεν διστάζει ουσιαστικά να συναινέσει για το καλό των δημοτών. Ο χρόνος θα δείξει πως θα εξελιχθεί …

Επίσης όπως επισήμανα και στην προηγούμενη συνεδρίαση τους τόνους έχει ρίξει και ο κ. Οικονόμου. Μακάρι να εισερχόμαστε σε μια φάση ουσιαστικών συνεδριάσεων και αποφάσεων.