Ευχαριστίες προς την Αντιπολίτευση από τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, Σπύρο Παπασπύρο

Ευχαριστίες

Η λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου σε μερικές εβδομάδες θα είναι γεγονός καθώς έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της αποστάσεως και των αναγκαίων γραφειοκρατικών διαδικασιών.  Οι φετινές έκτακτες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, αλλά και η ανάγκη της ψυχαγωγίας των συμπολιτών μας, μας οδήγησε στην απόφαση να λειτουργήσει ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος  «Θανάσης Βέγγος» στον χώρο του 2ου Γυμνασίου.

Δε θα αναφερθώ καθόλου σε όλα όσα εγράφησαν ή ειπώθηκαν το τελευταίο xρoνικό διάστημα και μετέτρεψαν ένα έλασσον ζήτημα σε μείζον. Θα μείνω μόνο στο θετικό γεγονός ότι το αίτημα του Οργανισμού έτυχε ευρύτατης συναινέσεως αφού,  χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίσθηκε (εκτός από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής) από τις παρατάξεις «Νέα Αρχή», «Αλλάζουμε» και «Λαϊκή Συσπείρωση» (οι παρατάξεις «Νέα Γενιά» και «Φυσάει κόντρα» απουσίαζαν). Η παράταξη «Νίκη» το κατεψήφισε.

Παρευρέθηκα στην συνεδρίαση κάνοντας παρεμβάσεις και διευκρινήσεις. Επειδή έγινε αντιληπτό ότι κάποια θέματα δεν πρέπει να περιορίζονται σε στενά παραταξιακές διαφορές,  θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Γιώργο Οικονόμου, Γιάννη Μυλωνάκη και Ανδρέα Γκιζιώτη και τους Δημοτικούς τους Συμβούλους, που συναίνεσαν στο αίτημα του Οργανισμού, παρά τις κάποιες (υπερβολικές κατά την άποψή μου) επιφυλάξεις που εκφράσθηκαν. Τους διαβεβαιώνω ότι λαμβάνω σοβαρά υπ΄όψιν τις επισημάνσεις τους. Ευχαριστώ και τον κ. Αλέξανδρο Μουστόγιαννη (που απουσίαζε) ο οποίος νωρίτερα με ανακοίνωσή του είχε συναινέσει και αυτός.

Ομοίως θα λάβω σοβαρά υπ΄όψιν μου και τις επισημάνσεις του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, παρά την σταθερά αρνητική του στάση τόσο στο θέμα της λειτουργίας του κινηματογράφου όσο και στο να επιχορηγηθεί ο ΠΑΟΔΑΠ με επί πλέον 50.000 ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες.

Όπως μου είπε προχθές μια φίλη (που μάλιστα ανήκουμε σε διαφορετικούς χώρους), κατά τη διάρκεια μια ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων, ο χώρος που θα λειτουργήσει ο Κινηματογράφος δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ως «τρόπαιο» (εγώ θα προσέθετα και «ταμπού») από κανέναν. Φαίνεται ότι αυτό έχει γίνει κατανοητό από τους περισσότερους.

Σπύρος Χρ. Παπασπύρος

Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ