Στήριξη στους καλλιτέχνες και στους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού από το Σύλλογο Τσακού

Αγαπητοί φίλοι και γείτονες

Η Πανδημία,αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός που ήρθε και βιώσαμε, άλλαξε πολλά από την καθημερινότητα μας.

Κάτω από κανονικές συνθήκες,αυτή την εποχή , ο σύλλογος μας, θα προετοίμαζε την ετήσια καλοκαιρινή του γιορτή και δεν είμαστε ο μόνος σύλλογος.

Στην εκδήλωση αυτή αλλά και σε τόσες ακόμη του Συλλόγου κατοίκων Τσακού βασική προϋπόθεση ήταν η παρουσία των δασκάλων μας του χορού, με τα τμήματα χορού του συλλόγου, η συμμετοχή μουσικών, ηχοληπτών και τόσων ακόμη που συνεισφέρουν στην επιτυχία κάθε πολιτιστικής εκδήλωσης.

Για να προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμη, να αναφερθούμε στις συναυλίες αναφοράς σε διακεκριμένους μουσικοσυνθέτες  που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει ο σύλλογος με μεγάλη επιτυχία, με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, συνποπιτών μας.

Δυστυχώς καμμία τέτοια εκδήλωση Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τώρα. Δίχως την πραγματοποίηση δράσεων πολιτισμού τα πάντα έχουν άλλο νόημα…

Αλλά υπάρχει κάτι ακόμη πιο ουσιαστικό, ότι θα παραμείνουν δίχως εργασία πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού και βέβαια αυτό έχει επιπτώσεις όχι μόνον στην τοπική κοινωνία, έχει επιπτώσεις σε όλα και όλους μας.

Η πολιτεία οφείλει να πάρει μέτρα στήριξης για το σύνολο των εργαζόμενων στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού ώστε να εξασφαλιστεί στοιχειωδώς η επιβίωση τους μέσα από την τέχνη τους, που είναι και το σύνθημα τους.

Ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού στηρίζει τον πολιτισμό, στηρίζει και είναι αλληλέγγυος με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο του πολιτισμού.

                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π.ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                  Ι.ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ