Πευκάκια: Τελευταία ευκαιρία για την Αγία Παρασκευή να αποκτήσει ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο

Οι παρατηρήσεις της Παράταξης Ενεργών Πολιτών «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» για την πρόταση προς διαβούλευση για το  Ο.Τ.451

Η μοναδική και τελευταία ευκαιρία για την Αγία Παρασκευή να αποκτήσει ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο, που να συνδυάζει την περιβαλλοντική ευαισθησία με την κοινωνική αναγκαιότητα, είναι αυτή της έκτασης στα Πευκάκια. Στον συγκεκριμένο χώρο των 21 στρεμμάτων μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ψυχαγωγικό πολυχώρο, τον οποίο θα απολαμβάνουν όλοι οι δημότες μας ή ένα «αθλητικό Νταχάου», με περιφραγμένα γήπεδα παντού.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή, για άλλη μια φορά, αυτοαναιρείται σε σχέση με τα όσα προεκλογικώς υποσχόταν και δείχνει να προσανατολίζεται προς τη δεύτερη κατεύθυνση. Η πρότασή της για την αξιοποίηση του χώρου γίνεται αποσπασματικά, χωρίς να έχει προηγηθεί συνολική μελέτη χωροθέτησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, εγκαταστάσεις που θα δίνουν προτεραιότητα στη μαζική άθληση και στην αναψυχή των κατοίκων της περιοχής.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», Γιάννης Μυλωνάκης, από το 2009, ως διοίκηση του τότε Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού, είχε καταθέσει δημόσια ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνολο των αθλητικών υποδομών που θα έπρεπε να διαθέτει ο Δήμος. Αλλά και ως δημοτική παράταξη, οι «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» έθεσαν γιατην περίοδο 2019-2023 ως έναν από τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής τους να αποτελέσει η Αγία Παρασκευή πόλη ολοκληρωμένων υποδομών και στον αθλητικό τομέα.

Σήμερα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και κυρίως τη νέα γενιά, η δημοτική μας παράταξη καταθέτει συγκεκριμένες επισημάνσεις και παρατηρήσεις επί της προτάσεως της διοίκησης για το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια, με την προσδοκία ότι η δημοτική αρχή του κ. Ζορμπά θα λειτουργήσει με διάθεση σύνθεσης και συναίνεσης και δεν θα θυσιάσει -στον βωμό προσωπικών εμμονών- τη μεγάλη ευκαιρία που έχει η Αγία Παρασκευή να αποκτήσει έναν πολύτιμο ψυχαγωγικό πολυχώρο δραστηριοτήτων.

Όπως σημειώνει και ο Γ. Μυλωνάκης, «το αθλητικό κέντρο των Πευκακίων πρέπει και μπορεί να είναι σημείο αναφοράς στην πόλη μας και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί διεκπεραιωτικά. Μια υπεύθυνη και με όραμα δημοτική αρχή πρέπει να συζητήσει με την αθλητική κοινωνία της πόλης αρχικά και στη συνέχεια με όλους τους φορείς, με στόχο να συνταχθεί μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας, που δεν αφορά μόνο εμάς σήμερα, αλλά κυρίως τις νέες και μελλοντικές γενιές, το αύριο», προσθέτοντας: «Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κρητικίδη και τα στελέχη της παράταξής μας Βασίλη Κάκκο, Τάσο Μπομπονη και Ελισάβετ Πετσατώδη που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους προσέγγισαν το ζήτημα με απόλυτη υπευθυνότητα πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά τις παρατηρήσεις των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» για την πρόταση προς διαβούλευση για το Αθλητικό Κέντρο στο Ο.Τ.451 στα Πευκάκια.