Αρχική ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Απόλυτη επιτυχία για την ποδηλατοβόλτα που οργάνωσε ο Δήμος και το ΔΡΑΣ.Ε

Απόλυτη επιτυχία για την ποδηλατοβόλτα που οργάνωσε ο Δήμος και το ΔΡΑΣ.Ε

Όπως αναφέρει σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ελένη Δάβαρη, “ραντεβού για ποδηλατοπορεία πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση ΔΡΑΣ.Ε.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες και όλους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, που φώτισαν με τα χαμόγελα τους αυτή την υπέροχη βόλτα στη πόλη μας, και στήριξαν αυτή τη προσπάθεια, γιατί απλά αγαπούν το ποδήλατο, αγαπούν το περιβάλλον, αγαπούν την υγεία, αγαπούν τη ζωή.

Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια Πανελλαδικά, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικό εύκολο και φθηνό μέσο κυκλοφορίας ιδιαίτερα σε πόλεις.

Διεκδικούμε από κοινού, Δήμος και πολίτες ασφαλέστερες συνθήκες στη χρήση του μέσα στις πόλεις, αλλά και την δημιουργία των υποδομών( ποδηλατόδρομους) που θα μας διευκολύνουν να κινηθούμε με ασφάλεια.”

Ακολουθεί και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι εθελοντές της οργάνωσης ΔΡΑΣ.Ε.

Σήμερα Κυριακή 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοπορεία που συνδιοργάνωσε ο δήμος Αγίας Παρασκευής και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ελένη Δάβαρη με την οργάνωσή μας, με απόλυτη επιτυχία!!!
Ευχαριστούμε πολύ ΟΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες οι οποίοι ομολογουμένως ήταν πάρα πολλοί!!!
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας ποδηλάτες , τους ποδηλάτες από την ομάδα Κολωνού!!!, από την ομάδα Ηλιούπολης, τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας που ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος συμμετείχαν!!!!


Την ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το παράρτημα Αγίας Παρασκευής που κάλυψε όλη την εκδήλωση.
Την Ελληνική Αστυνομία και την τροχαία Αγίας Παρασκευής που εξασφάλισε την ασφαλή κίνηση μας σε όλο το μήκος της διαδρομής.
Τους υπαλλήλους του δήμου Αγίας Παρασκευής που είχαν τη διοικητική μέριμνα.
ΜΕΓΑΛΟ κέρδος, η δέσμευση του δημάρχου για τη σύνδεση με ποδηλατόδρομο των δύο αθλητικών κέντρων, Σταύρος Κώτσης και Νότου μέσω της Γραβιάς η οποία θα συνδέεται με την κεντρική πλατεία με ποδηλατόδρομο επί της Αγίου Ιωάννου !!!!
Με τον τρόπο αυτό θα συνδεθεί το δίκτυο ποδηλατοδρόμων του Κοντοπεύκου με την άλλη πλευρά της Αγίας Παρασκευής.
Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του συγκεκριμένου άξονα θα είναι και η ασφαλής πρόσβαση στον Υμηττό, όπου θα μπορεί κάποιος να φτάσει με ποδηλατόδρομο και να χαρεί τη ποδηλατοβόλτα του στη πραγματική φύση!!!!
Φυσικά αυτό αφορά το αρχικό στάδιο μίας πληρέστερης πρότασης που θα πρέπει στοχευμένα να κατατεθεί ώστε να σχηματιστεί ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί με όραμα τον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης!!!
Υπάρχουν άνθρωποι στην πόλη μας με εξαιρετική τεχνογνωσία και διάθεση προσφοράς και το επόμενο βήμα μας θα είναι η συνεργασία μαζί τους για την ολοκλήρωση/διαμόρφωση ενός τέτοιου σχεδίου!!!!!
Τέλος ευχαριστώ πολύ το Δ.Σ. και όλα τα μέλη του ΔΡΑΣ.Ε (δράσεις Εθελοντών) που στήριξαν τη σημερινή δράση.

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του ΔΡΑΣ.Ε

ο πρόεδρος
Κάτσαρης Αυγουστίνος