Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Ανατολικής Αττικής ενημερώνει τα μέλη του για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020

Photo: depositphotos

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Ανατολικής Αττικής ενημερώνει τους συνταξιούχους για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020.

Αθήνα 2/7/2020


Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Μετά από 9 χρόνια συνεχών περικοπών στα προγράμματα Κοινωνικού Θεραπευτικού Τουρισμού, εκδρομών, αγοράς βιβλίων, εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, έγινε κατορθωτό μετά από συνεχείς επαφές της ΣΕΑ με το Υπουργείο Εργασίας και Τουρισμού να βρουν ικανοποίηση ορισμένα από τα αιτήματά μας.
Στη συνάντηση που έγινε στις 2 Ιούλη 2020 με το Υπουργείο Τουρισμού οι
συνταξιούχοι όλων των ταμείων, (εκτός ΟΓΑ που υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα), δικαιούνται Κοινωνικό Τουρισμό μέσα από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020. Οι αιτήσεις λήγουν στις 5 Ιούλη, αλλά θα δοθεί παράταση ώστε να μπορέσουν όσοι συνταξιούχοι το επιθυμούν να κάνουν αίτηση και εφόσον έχουν κάνει φορολογική δήλωση του 2018 και το ατομικό τους εισόδημα είναι μέχρι 16.000 ευρώ και το οικογενειακό 28.000 ευρώ.
Στην κατάθεση του συνόλου των αιτημάτων μας για Κοινωνικό Θεραπευτικό Τουρισμό μας απάντησαν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ για την καλύτερη επίλυσή τους.
Εάν καλυφθεί το ποσό από τους αιτούντες, τότε θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων υποβάλλονται προς το Υπουργείο
Τουρισμού αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (www.tourism4all.gr)
Όποιοι επιλεγούν θα λάβουν διατακτική ταξιδίου (e – voucher). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) με συμμετοχή των συνταξιούχων 50% ή 40% σε άτομα με αναπηρία πάνω από 67%.
Οι συνταξιούχοι μέσα από τους αγώνες τους θα διεκδικήσουν για όλους όλα όσα τους ανήκουν.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ