Υπερσύγχρονο Απορριμματοφόρο-Πλυντήριο για βιοαπόβλητα από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη στο Δήμο Αγίας Παρασκευής (VD)

Ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και σακιά με κομπόστ, που έχει παραχθεί από βιοαπόβλητα στη μονάδα κομποστοποίησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Σύνδεσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλειος Ζορμπάς  από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μπαίνει στη νέα εποχή της ανακύκλωσης καλύπτοντας κάθε πηγή παραγωγής απορριμμάτων.

Η παράδοση έγινε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής  όπου και πραγματοποιήθηκε επίδειξη λειτουργίας του απορριμματοφόρου σε εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Το απορριμματοφόρο έχει την δυνατότητα να πλένει τους κάδους αμέσως μετά το άδειασμα, ενώ φέρει και πιεστικό, ώστε οι υπάλληλοι να καθαρίζουν και το οδόστρωμα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Γιώργος Πατούλης: “Σήμερα είμαστε εδώ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής  με έναν εκλεκτό αυτοδιοικητικό,γιατρό  τον Βασίλη τον Ζορμπά για να δημιουργήσουμε και σε αυτό το σημείο την πράσινη Περιφέρεια και  την δυνατότητα ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων. Με την βοήθεια της Αντιπεριφερειάρχη της κ. Κεφαλογιάννη και επίσης τον  Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Γιαννακόπουλο  και τον κύριο Βασίλη Κόκκαλη να παραδώσουμε κάδους και ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο“.

Βασίλης Ζορμπάς: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και εκ μέρους των Δημοτών μου για την στήριξη που δείχνει εδώ και ένα χρόνο στον Δήμο μας, για την προσφορά της Περιφέρειας και αλλά πολλά που δεν είναι της παρούσης να τα πούμε και θα συνεχίσει βέβαια το μεγάλο έργο, το Δημαρχείο, το οποίο είναι στα τελειώματα του να μπούνε οι μπουλντόζες. Έχω ετοιμάσει ήδη την μαρμάρινη πλάκα που θα αναφέρει ότι “ΕΘΕΜΕΛΙΩΘΗ” επί Δημαρχίας μου και Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη”.

Το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Αργυρός, Δάβαρη Ελένη και Κωστόπουλος Τιμολέων, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιλτιάδης Κύρκος, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Λαζουράς Γεώργιος, ο Δ/νων σύμβουλος ΕΟΑΝ κ. Γιάννης Σιδέρης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμούς (ΠΑΟΔΑΠ) Σπύρος Παπασπύρος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ) Γιώργιος Βοζίκης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ  Γιώργιος Κωβαίος.