Οι Συνταξιούχοι διαμαρτύρονται εντόνως για αθέτηση λόγου της Κυβέρνησης

  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ                                                     
  •     ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  •       ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  •            Οδός Αθαν. Διάκου 2
  •      Τ.Κ. 153 42 Αγία Παρασκευή           τηλ. 210.6007240

Αγία Παρασκευή 3 Αυγούστου 2020

Αριθ. Πρωτ.:  105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Διαμαρτύρονται έντονα και δικαίως οι συνταξιούχοι για την αθέτηση των κυβερνητικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων, που αφειδώς εδόθησαν όχι μόνο στις συνδικαλιστικές Οργανώσεις αλλά και στα κανάλια και στις εφημερίδες, για την απόδοση των αναδρομικών των συντάξεων κύριων, επικουρικών και δώρων, σε όλους τους συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έστω κι αν δεν είχαν κάνει αγωγή σύμφωνα με την Απόφαση του ΣτΕ.

          Ωστόσο η Κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις της, δε σεβάστηκε την Απόφαση και με τροπολογία αποδίδει τα οφειλόμενα αναδρομικά μόνο των κυρίων συντάξεων και όχι της τριετίας, αλλά μόνον 11 μηνών, από Ιουνίου 2015 έως και Μαΐου 2016.

          Έτσι αποκλείονται όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 1.000 €.

          Δικαίως λοιπόν όλοι οι συνταξιούχοι οργίζονται και αγανακτούν για την αθέτηση των κυβερνητικών υποσχέσεων.

          Οι συνταξιούχοι δεν ζητούν χάρες. Δεν απαιτούν, αξιώνουν να τους αποδοθεί έστω και μέρος των παράνομων περικοπών των συντάξιμων αποδοχών τους, αυτών που τους επέβαλαν όλες οι Κυβερνήσεις τα δέκα χρόνια της κρίσης με τους αντισυνταγματικούς μνημονιακούς νόμους και που ξεπερνούν τα 80 δις εκατομμύρια ευρώ. 

          Αξιώνουν να τους αποδοθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων αφού οι ίδιες Κυβερνήσεις «κούρεψαν» τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων αφήνοντας τεράστια ελλείμματα που όμως δεν τα αναπλήρωσαν όπως έκαναν για τις Τράπεζες.

          Γι’ αυτό ας μην προσπαθούν με έωλες δικαιολογίες να αρνηθούν την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους. Ζητούν να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα οφειλόμενα. Να αποκατασταθούν οι μεγάλες απώλειες του συνταξιουχικού τους εισοδήματος.

          Ας μην ξεχνάνε ότι οι συνταξιούχοι αποτελούν τον οικογενειακό ιστό και προστατεύουν και συντηρούν από τις πετσοκομμένες συντάξεις τους τα, υπαιτιότητι της Πολιτείας, άνεργα παιδιά και εγγόνια τους.

          Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ξεχνά ότι κι αυτός δε σεβάστηκε το 2015 την Απόφαση του ΣτΕ και αντί να δώσει τα αναδρομικά των συντάξεων εφάρμοσε τον Νόμο-λαιμητόμο 4678/2016 με τον οποίο έβαλε ταφόπλακα στη δίκαιη απαίτηση για αποκατάσταση των συντάξεων και απόδοση των αναδρομικών.

το Διοικητικό Συμβούλιο