Φιλόδημος ΙΙ: Ποιοι 71 Δήμοι παίρνουν 54,5 εκ. για αγορά απορριμματοφόρων – (4 για την Αγία Παρασκευή)

Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 50125/6.8.2020) κατανέμεται ποσό ύψους 54.450.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” σε 71 Δήμους για την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

660.000,00 € για την Αγία Παρασκευή

Τους 71 Δήμους μπορείτε να τους δείτε στον Πίνακα στο τέλος του παρόντος.  Η Απόφαση αναφέρει πως δικαιούχοι είναι οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό από 50.000 και άνω κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και κατ΄ εξαίρεση οι Δήμοι Θήρας, Γρεβενών, Ευρώτα, Θάσου, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης.  

Τα ποσά χρηματοδότησης αποτελούν επιχορήγηση και ο προγραμματισμός των δράσεων που εμπίπτουν στους στόχους της Απόφασης γίνεται από τους Δήμους.  Επιλέξιμες δαπάνες είναι η αγορά νέων απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, σύμφωνα με το Παράρτημα τεχνικών χαρακτηριστικών της Απόφασης. Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης, τη διαφορά καλύπτει ο δικαιούχος με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.

Δείτε την κατανομή ανά Δήμο στον Πίνακα που ακολουθεί:

.airetos.gr