Ο κρίσιμος μήνας Αύγουστος των Τεχνικών Υπηρεσιών

Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Σάρκουλας με τον Μηχανικό Κώστα Πανενα στο πάρκο Στ. Κώτσης

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ο Αύγουστος για τους περισσότερους είναι ο μήνας των διακοπών, της ξεκούρασης και της χαλάρωσης. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, όπου αντίθετα υπάρχει μια εργασιακή ένταση. Αιτία τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, έχουν ξεκινήσει και επιβάλλεται να τελειώσουν το γρηγορότερο. Μερικά δε, πρέπει να είναι έτοιμα με το που θα μπει ο Σεπτέμβριος.

Επί ποδός και ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Σάρκουλας επιβλέποντας τις εργασίες, μην τυχόν και υπάρξει κάποιο πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης. Οι επισκέψεις του στα εργοτάξια είναι συχνές, είτε μόνος είτε με αρμόδιους τεχνικούς και πολιτικούς παράγοντες.

Ως γνωστόν υπάρχουν σοβαρότατα τρέχοντα θέματα, όπως η κατασκευή αιθουσών για την εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής αγωγής, που είναι απαραίτητες στον Δήμο. Στον τομέα αυτό δεν χωρούν καθυστερήσεις, ο δήμος οφείλει να είναι έτοιμος με το ξεκίνημα του σχολικού έτους. Επίσης η υπό ανάπλαση οδός Αιγαίου Πελάγους πρέπει να τελειώσει το δυνατόν συντομότερα, ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία άρτια και ασφαλής, μειώνοντας την ταλαιπωρία των κατοίκων. Αυτά και άλλα θέματα απασχολούν τον κ. Σάρκουλα, ο οποίος ακούραστος και δραστήριος Αυγουστιάτικα θέτει εαυτόν επί των επάλξεων.  

Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας χρόνος από την ανάληψη της Αντιδημαρχίας και τα μέτωπα που έχουν ανοιχτεί είναι πολλά. Ακόμα περισσότερα είναι τα έργα που δρομολογούνται για τους επόμενους μήνες. Η Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών θα χρειαστεί να δείξει πνευματική και σωματική δύναμη, να δραστηριοποιηθεί ανάλογα και να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Παρατηρώντας την μέχρι τώρα πορεία της μπορούμε να πούμε ότι μας εμπνέει αισιοδοξία.

Επιγραμματικά σχεδόν, ακολουθούν στιγμιότυπα από τις μέχρι στιγμής αυγουστιάτικες επισκέψεις του Αντιδημάρχου κ. Σάρκουλα στα υπό εξέλιξη έργα και οι σχολιασμοί του.

  • Αυτοψία στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (12/8)

Τα έργα ανάπλασης του αθλητικού χώρου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, παρά τις καλοκαιρινές άδειες. Με τον μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, Κώστα Πανενα”.

  • 1ο Γενικό Λύκειο (11/8)

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του αύλειου χώρου στο 1ο λύκειο! Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν πολλές τεχνικές δυσκολίες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

  • Προσχολική αγωγή – κατασκευή νηπιαγωγείων (10/8)

Οι προετοιμασίας του δήμου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς! Το στοίχημα ήταν πολύ δύσκολο εξαρχής. Αλλά με εντατικούς ρυθμούς όλον τον Αύγουστο, θα είμαστε έτοιμοι στις 7 Σεπτεμβρίου να υποδεχτούμε τους μικρούς μας φίλους στα νηπιαγωγεία!

  • Ασφαλτόστρωση Αιγαίου Πελάγους (6/8)

Μετά τις εργασίες αντικατάστασης του αγωγού ακαθάρτων από την ΕΥΔΑΠ την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στα πλαίσια του έργου: ‘Ανάπλαση Αιγαίου Πελάγους’. Με τον αντιδήμαρχο να δηλώνει ότι «Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν προέβη σε εργασίες ασφαλτόστρωσης πριν την αποκατάσταση του αγωγού ακαθάρτων της ΕΥΔΑΠ, διότι μετά θα υπήρχε τομή μήκους 40 μέτρων στον καινούργιο ασφαλτοτάπητα».

  • Εργασίες στους αύλειους χώρους των σχολείων (5/8)

Οι εργασίες στα σχολεία συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς!” (Δείτε αναλυτικό άρθρο ΕΔΩ).

Μην ξεχνάμε, ότι άρτι προσφάτως, στο τέλος Ιουλίου 2020, υπεγράφη η σύμβαση επέκτασης του Δικτύου απορροής ομβρίων στα Πευκάκια, μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά και παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Β/ Τ κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Α. Καλογερόπουλου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλη Σάρκουλα και του Γ. Γ. του Δήμου κ. Μιλτιάδη Κύρκου. Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 24 μήνες και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται, μετά τη σχετική έκπτωση, στο ποσό του 1.140.000 ευρώ. Βασικός στόχος του έργου η ασφάλεια και η καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών. (Δείτε αναλυτικό άρθρο ΕΔΩ).