70 απορριμματοφόρα και 4.000 καφέ κάδους έχει διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής σε 40 Δήμους

aparaskevi-images.gr

Περισσότερα από 70 απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και πάνω από 4.000 καφέ κάδους έχουν διατεθεί μέχρι τώρα από την Περιφέρεια Αττικής σε περίπου 40 Δήμους, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική

Αύριο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης θα παραδώσει απορριμματοφόρο και καφέ κάδους στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού

Γ. Πατούλης: « Ακόμα και εν μέσω της δύσκολης υγειονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας, μένουμε αυστηρά προσηλωμένοι στο στόχο μας να κάνουμε την Αττική μία πρότυπη «Πράσινη» Περιφέρεια»

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η παράδοση σύγχρονων απορριμματοφόρων για τη συλλογή βιοαποβλήτων και καφέ κάδων ανακυκλώσιμων υλικών εσωτερικού χώρου (χαρτί και μέταλλο/πλαστικό) από την Περιφέρεια και στους 66 Δήμους της Αττικής.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να γίνει μία νέα πιο «πράσινη αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ήδη μέχρι τώρα, έχουν διατεθεί σε περίπου 40 Δήμους της Αττικής περίπου 70 απορριμματοφόρα και πάνω από 4.000 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.

Ο εξοπλισμός αυτός κρίνεται απαραίτητος προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί στις επιταγές της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αύριο θα μεταβεί στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρο και καφέ κάδους ανακύκλωσης.

Σε μήνυμα του επισημαίνει σχετικά:

«Ακόμα και εν μέσω της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας, συνεχίζουμε σταθερά το οδοιπορικό ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους της Αττικής, μένοντας αυστηρά προσηλωμένοι στο στόχο μας, να μετατρέψουμε την Αττική σε μία πρότυπη «Πράσινη» Περιφέρεια.

Δεσμευθήκαμε ότι η Αττική θα γυρίσει οριστικά σελίδα στον τρόπο που διαχειρίζεται τα στερεά απόβλητα και είμαστε αποφασισμένοι αυτή μας τη δέσμευση να την κάνουμε πράξη.

Σε συνεργασία με τους Δήμους και με συμμάχους μας τους πολίτες θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα, αφήνοντας πίσω μας για πάντα παθογένειες που κόστισαν ακριβά στην Αττική και στους πολίτες».