Η σημαντική πρόταση Γιαννακόπουλου προς τον Γιώργο Πατούλη και η είδηση που πέρασε στα ψιλά (VD)

Β. Ζορμπάς, Β. Γιαννακόπουλος, Γ. Πατούλης, Λ. Κεφαλογιάννη

Στις 5 Αυγούστου 2020 μετά την παραλαβή του υπερσύγχρονου απορριμματοφόρου και των καφέ κάδων που δωρήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο μας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με τους Αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη και Βασίλη Γιαννακόπουλο φιλοξενήθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά.

Δοθείσης της ευκαιρίας και εν μέσω χαλαρής συζήτησης ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Γιαννακόπουλος, που τυγχάνει να έχει διατελέσει δήμαρχος και είναι κάτοικος στην Αγία Παρασκευή, προχώρησε σε μια πρόταση.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος της κεντρικής πλατείας. Ζήτησε από τον κ. Πατούλη την έγκριση να προχωρήσει ο Δήμος έστω σε προμελέτη και με τη βοήθεια της Περιφέρειας να υλοποιηθεί το έργο με στόχο την αλλαγή – ενοποίηση της πόλης. Όπως εξήγησε, ο δήμος Αγίας Παρασκευής είναι ο μόνος από τους όμορους δήμους που είναι χωρισμένος σε πάνω και κάτω από τη Λ. Μεσογείων. Όλοι οι υπόλοιποι είναι είτε πάνω, είτε κάτω από αυτήν. Η κάτω περιοχή μάλιστα θεωρείται πολύ υποβαθμισμένη σε σχέση με την πάνω. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, ενοποιούμε την πόλη. Εξάλλου σύμφωνα με τα στοιχεία του εξαιρετικού κέντρου της Περιφέρειας που ελέγχει την κυκλοφορία των οχημάτων, το μόνο κομμάτι που κολλάει είναι στην πλατεία Αγ. Παρασκευής μέχρι τη γέφυρα του Σταυρού, από την μεγάλη προσέλευση οχημάτων από τα Μεσόγεια.

«Θα είναι πραγματικά εξαιρετικό, άμα το υιοθετήσετε εσείς», πρότεινε ο κ. Γιαννακόπουλος απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη.

Η θέση του κ. Πατούλη υπήρξε πραγματικά θετική. Αναφερόμενος στο κονδύλι που θα έρθει στη χώρα ως ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι, αυτό «διψάει για μεγαλεπίβολα έργα. Αυτό συζητάμε και με την αρμόδια Επιτροπή που έχει ορίσει η Κυβέρνηση και προφανώς η Αττική θα επιζητήσει μεγάλα ώριμα έργα . Άρα οποιαδήποτε εμβληματική διαδικασία έργων υποδομής. Αρκεί να έχουμε κάτι που να μπορεί να μας δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα». Το έργο της υπογειοποίησης έχει πιθανότητες να ενταχθεί ακόμη και αν δεν έχει μια ώριμη μελέτη, αλλά έστω ένα προσχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, λόγω της συγκυρίας, μιας και η Περιφέρεια Αττικής θα διαχειριστεί χρήματα επ’ αφορμής αυτής της συγκυρίας.

Εν ολίγοις ο δρόμος διεκδίκησης είναι ανοικτός και καλά θα κάνει η δημοτική Αρχή να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Η υπογειοποίηση της Λ. Μεσογείων αποτελεί μεγάλη επιθυμία του κ. Γιαννακόπουλου επί σειρά ετών. Φαίνεται ότι τώρα από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών έχει τη δυνατότητα να στηρίξει αυτό το έργο. Η δημόσια τοποθέτησή του συμπίπτει με τις υποσχέσεις που έχει δώσει έως τώρα, ότι θα είναι πάντα κοντά στην πόλη και θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την ανάπτυξή της.